Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Helsinki myy vanhan Kluuvin virastotalon Pohjoisesplanadilla

5/10/2021, 08:50
Helsinki myy vanhan Kluuvin virastotalon Pohjoisesplanadilla
Myynnissä oleva Kluuvin virastotalo. Kuva: Helsingin kaupunki
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsingin kaupunki on myymässä Kluuvin virastotalon Helsingin keskustassa. Kaupungin elinkeino-osasto on jättämässä rakennuksen ja lisäksi rakennus lähestyy peruskorjausikää, joten kaupunki saa myynnillä vähennettyä korjausvelkaansa. Kiinteistö myydään kokonaisuutena tontteineen.

Rakennus on merkitty kaavassa hallinto- ja virastorakennusten korttelialueeksi, mutta sitä on mahdollista kehittää myös liike- ja toimistokäyttöön. Rakennus on suojeltu sr-asemakaavamerkinnällä, ja se on tyydyttävässä kunnossa. Rakennuksessa on myös liiketiloja sekä pieni parkkihalli. Nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle.

Kaupungin vanhimpiin rakennuksiin kuuluvan kiinteistön on suunnitellut Pehr Granstedt, ja sisätiloihin ovat jättäneet vuosien varrella kädenjälkensä myös arkkitehdit Lars Sonck ja Aarno Ruusuvuori.

Uschakoffin talonakin tunnettua rakennusta oltiin myymässä jo aiemmin tänä vuonna, mutta kaupunkiympäristölautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteluun laajemman kiinnostuksen kartoittamiseksi.

#helsinki #kluuvin virastotalo #peruskorjaus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0