Vuokraus
1 min luettu

Helsinki Research Forum: Toimistotilojen vajaakäyttö kasvoi Helsingin seudulla

18/01/2022, 11:57
Helsinki Research Forum: Toimistotilojen vajaakäyttö kasvoi Helsingin seudulla
Kuva: RAKLI ry
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsinki Research Forum on päivittänyt arviota pääkaupunkiseudun keskeisten toimistoalueiden toimistotilojen käyttöasteesta. Vuoden 2021 viimeisen kvartaalin keskimääräinen vajaakäyttöaste on 13,7 prosenttia. Tyhjää toimistotilaa alueilla oli kokonaisuudessaan hieman yli 480 000 neliömetriä, tyhjää tilaa oli edelliseen kvartaaliin verrattuna 31 000 neliömetriä enemmän.

Toimistotilan vajaakäyttö kasvoi eniten Otaniemessä ja Sörnäisissä. Otaniemessä vajaakäyttöaste oli kasvanut 15,1 prosentista 19,9 prosenttiin ja Sörnäisissä 13,2 prosentista 17 prosenttiin.

Vajaakäyttöaste laski Hakaniemessä, Kalasatamassa, Leppävaarassa ja Pasilassa, joissa tyhjät toimistotilat ovat houkutelleet uusia vuokralaisia. Vajaakäyttöaste laski eniten Kalasatamassa ja Leppävaarassa 1,4 prosenttiyksikköä.

Päivityksen yhteydessä tilakantaan ja vajaakäyttöasteisiin tehtiin muutoksia ja tarkennuksia, jotka vietiin takautuvasti myös aiempien julkaisujen tietoihin.

#helsinki #helsinki research forum #konttori #otaniemi #pääkaupunkiseutu #sörnäinen #toimisto #toimistotilat #vajaakäyttöaste
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0