Arkkitehtuuri
3 minuutteja luettu

Helsinki-Vantaalla valmistellaan Suomen suurinta hotellihanketta – Purkaa kahden vuoden matkailupatoumaa

28/04/2022, 11:36
Helsinki-Vantaalla valmistellaan Suomen suurinta hotellihanketta – Purkaa kahden vuoden matkailupatoumaa
Suomen kaikkien aikojen suurin hotelli valmistuu aivan uuden terminaalirakennuksen kylkeen.
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Matkailukysynnän hiipuminen vaikutti etenkin pääkaupunkiseudun ja Lapin matkailualaan, mutta nyt alalla tehdään jo jätti-investointeja tulevaisuutta varten. Helsinki-Vantaan lentoasemalle nousee vuonna 2024 valmistuva hotellikokonaisuus, joka on valmistuessaan Suomen kaikkien aikojen suurin. 120 miljoonan euron rakennushanke pitää sisällään 38 000 bruttoneliötä hotellitiloja, joista löytyy muun muassa kaksi hotellia, yli 700 huonetta ja tuhannen hengen konferenssitilat. Projekti on tärkeä paitsi Helsinki-Vantaan alueelliselle kehitykselle, myös kansainvälisellä tasolla, sillä se on norjalaislähtöisen Nordic Choice Hotels -ketjun suurin hotellihanke.

Vieraat pääsevät lentoasemalta hotellin palvelujen pariin ulko-ovea avaamatta. Terminaali 2:n läheisyys on kiistaton etu etenkin välilasku- ja business-matkustajille.

“Hotellin sijainti on ainutlaatuinen. Vieras voi tepastella kakkosterminaalista hotelliin sisäkautta vaikka sukkasiltaan. Hotelli tarjoaa sijaintinsa lisäksi loistavan lisän koko alueen tarjontaan ja rakentaa osaltaan myös alueen matkailullista vetovoimaa”, Clarion-hotellien kaupallinen johtaja Outi Hartman kertoo.

Suomalaisissa kytee patoutunutta matkailuintoa
Vaikka korona jätti jäljen matkailualaan, tulevaisuudennäkymät ovat positiiviset. Suomalaiset ostavat lomamatkoja nyt ahkerasti, ja myyntiluvut ovat palautuneet lähes samalle tasolle kuin koronaa edeltävänä aikana.

“Koronan takia monet joutuivat siirtämään ja odottamaan lomamatkojaan. Nyt rajoitusten helpottaessa tämä patouma alkaa vähitellen purkautua. Myös kokousten ja tapahtumien osalta on havaittavissa suurta tarvetta kohtaamisille, ja moni haluaakin nyt järjestää sen pitkään jäähyllä olleen tapahtuman, jota on odotettu kaksi vuotta”, Hartman jatkaa.

Vaikka matkailuala palautuu hiljalleen entiselleen kriisistä, on pandemia luonut myös täysin uusia standardeja, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Esimerkiksi osa matkailusta on korvautunut etäyhteyksien käytöllä. Uuteen hotelliin valmistuukin tuhannen hengen konferenssitila, joka tarjoaa modernin teknologiansa ansiosta puitteet myös huippuluokan hybriditapahtumien järjestämiselle.

 

be408c7a446eb1f3_org
Kaikille vierailijoille avoimesta Sky Barista aukeaa näkymät suoraan kiitoradalle.

Kokonaisuuteen valmistuu kaksi hotellia, joista toinen on tuttu täyden palvelun Clarion-hotelli ja toinen Suomessa uusi, nuorekas hotellikonsepti Comfort. Hotellissa on 711 huoneen lisäksi ravintoloita, baareja sekä spa- ja saunatilat. Kahdenteentoista kerrokseen rakennetaan kaikille vierailijoille avoin näköalaravintola ja kattoterassi, josta on upeat maisemat suoraan kiitoradalle. Lentomatkustajien lisäksi uutuushotelli tarjoaakin palveluita myös lähialueen lomailijoille.

Hotellista tulee valmistuessaan Clarion-ketjun kolmas hotelli Suomessa. Jättiluokan investointi tarjoaa uutta draivia ja kansainvälisen tason elämyksiä laajasti uudistuneelle Helsinki-Vantaan alueelle ja täydentää myös lähiseudun tarjontaa. Clarionin muut hotellit sijaitsevat Jätkäsaaressa ja Aviapoliksessa, joka on Suomen toiseksi suurin yrityskeskittymä 37 000 työpaikalla.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0