Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Helsinkiläiset saavat nyt ottaa kantaa Ruoholahden kelluviin taloihin

30/11/2021, 10:52
Helsinkiläiset saavat nyt ottaa kantaa Ruoholahden kelluviin taloihin
Tammasaarenlaiturin suunnitelma ilmakuvasovituksena etelästä. Kuva: JKMM
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Floating Flats Oy hakee Tammasaarenlaiturin alueelle kehittämisvarausta merenpäälliselle asuntorakentamiselle ja asumista palveleville toiminnoille. Yritys osallistui Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo –ohjelmaan esittämällä korkean, kelluvan asumisen kehittämistä syvillä ranta-alueilla, kuten vanhoissa satamissa. Kehittyvä kerrostalo –työryhmä on puoltanut hanketta vuonna 2019.

Tammasaarenlaiturin edustalle on suunniteltu vedenpäällistä asuntorakentamista eri muodoissa. Nykyisen hiililaiturin alueelle on perinteistä asuntorakentamista suunniteltu noin 30 000 kerrosalaneliömetriä. Suoraan merenpäälle rakennettavia asuntoja tulee noin 60 000 k-m2, joista puolet ovat kelluvia kerrostaloja ja puolet pilarilaatan päälle rakennettavia asuntoja.Merenpäällisen kelluvan rakentamisen korkeus on alustavasti viisi kerrosta ja muilta osin rakentamisen korkeus on alustavasti seitsemän kerrosta. Kelluvat asunnot on tarkoitus toteuttaa sääntelemättöminä omistusasuntoina. Alueelle esitetään myös venesatamaa.

Kaupungin mukaan hanke vastaa kaupungin strategisiin tavoitteisiin hyödyntämällä Helsingin merellisyyttä asumisessa uudella tavalla. Se kehittää kerrostalorakentamista sekä tuo asukkaille uusia asumisen vaihtoehtoja. Vastaavaa hanketta ei ole toteutettu Suomessa aiemmin.

Tammasaarenlaiturin alue on tällä hetkellä yhdyskuntateknisten laitosten ja huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten aluetta sekä vesialuetta. Kaupunki omistaa varausalueen maa- ja vesialueet. Tammasaarenlaiturissa on Suomen Ympäristökeskuksen merentutkimusalus Arandan kotisatama. Arandalle etsitään varausaikana uusi satamapaikka.

Tammasaarenlaiturin suunnitelmaan voi tutustua Kerro kantasi -kyselyssä 30.11.–21.12.2021. Kaupunkilaisilta ja alueen eri toimijoilta ja käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta varauksen käsittely alkaa Kaupunkiympäristölautakunnassa alkuvuodesta 2022. Varauksesta päättää kaupunginhallitus kevään 2022 aikana.

 

#floating flats oy #helsinki #kelluva #ruoholahti #tammasaarenlaituri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0