Sponsoroidut
1 min luettu

HGR on ostanut Tapiolan Keskustornin enemmistöosakkeet

4/07/2022, 06:08
HGR on ostanut Tapiolan Keskustornin enemmistöosakkeet
Sponsoroidut
Like 0

Keskustorni on toiminut koko historiansa ajan pääosin toimistokäytössä ja kiinteistön osakkeilla on ollut useampi omistajataho. Omistajista 11 myi kaupan yhteydessä osakkeensa HGR:lle.

”Tapiolan Keskustorni on tullut siihen ikään, että se vaatii perusteellisen saneerauksen. Nyt sovittu järjestely antaa hienon mahdollisuuden palauttaa perinteinen rakennus arvonsa mukaiseen kuntoon ja käyttöön”, toteaa Keskustornin entinen hallituksen puheenjohtaja Kari Sainio.

Avointa tilaa

HGR:n tavoitteena on saneerata Tapiolan Keskustornista historiaa kunnioittaen moderni, muuntojoustava ja energiatehokas kiinteistö, jossa toimistokäyttö säilyy pääasiallisena käyttötarkoituksena. Saneerauksen on tarkoitus käynnistyä vuoden 2023 aikana. Tapiolan Keskustorniin luodaan kaupunkilaisille avointa tilaa: huipulle palautetaan siellä aikoinaan 80-luvulla toiminut ravintolakäyttö sekä kivijalkaan suunnitellaan liiketiloja avautuvaksi katutilaan.

”Keskustornin kehittäminen mahdollistaa ensimmäisen kehitysaskeleen ottamisen Tapiolan kulttuuriaukion alueella, jossa HGR:llä on jo olemassa oleva suunnitteluvaraus Espoon kaupungilta kahden uuden toimitilarakennuksen kehittämiseksi. Tarkoituksenamme on elävöittää Tapiolan keskustaa ja erityisesti Kulttuuriaukion ympäristöä yhteistyössä alueen muiden kiinteistöjen omistajien, Espoon kaupungin ja museoviraston kanssa sekä vastata alueen kasvavaan kysyntään laadukkaista toimitiloista” toteaa HGR Property Partners Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Ilkka Mäkelä.

Ostajan juridisena neuvonantajana kaupassa toimi Avance Attorneys.

#hgr property partners
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0