Infrastruktuuri Joukkoliikenne
2 minuutteja luettu

HKL on tiistaista alkaen Kaupunkiliikenne Oy

31/01/2022, 10:03
HKL on tiistaista alkaen Kaupunkiliikenne Oy
Uuden Kaupunkiliikenne Oy:n vastuualueeseen kuuluvat raitiovaunut, metro, Suomenlinnan lautta sekä kaupunkipyörät. Kuva: HKL
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa 1. helmikuuta alkaen HKL:n työtä pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen ylläpitäjänä, kehittäjänä ja tuottajana. Yhtiö vastaa siitä, että metro, raitiovaunut, Suomenlinnan lautta ja kaupunkipyörät pysyvät liikkeessä.

– Hallinnoimme Helsingin kaupungin joukkoliikenteen infraa ja vastaamme ratikan, metron ja lautan liikennöinnistä laajasti infran rakentamisesta aina liikennöintiin asti. Yhtiömuodon myötä saimme siivet katsoa eteenpäin seudullisesti ja entistä kokonaisvaltaisemmin. Työn alla on erilaisia suurhankkeita, jotka vaikuttavat koko pääkaupunkiseudun toimivuuteen ja kaupunkikuvaan, Kaupunkiliikenne Oy:n va. toimitusjohtaja Petri Lumijärvi sanoo.

Lumijärven mainitsemia suurhankkeita ovat esimerkiksi rakenteilla olevat Länsimetro ja Raidejokeri. Seuraavan kymmenen vuoden aikana raitioliikenne tule kasvamaan jopa kolminkertaiseksi nykyisestä. Yksi yhtiöittämisen tavoitteista onkin pystyä toteuttamaan nämä laajennushankkeet entistä joustavammin ja tuottavammin ja siten mahdollistaa kestävää liikkumista koko seudulla.

– Kaluston, infran ja kuljettavan henkilöstön määrä tulee kasvamaan ennennäkemättömällä tavalla, kun käynnissä ja suunnitteilla olevat hankkeet valmistuvat. Se vaatii meiltä paljon työtä ja notkeutta toimia yhdessä eri toimijoiden kanssa, Lumijärvi sanoo

Kaupunkiliikenne Oy:n tehtävä on myös etsiä ratkaisuja, jotta joukkoliikenneinfran rakentamisesta aiheutuvat päästöt saadaan pidettyä mahdollisimman alhaisina.

– Rakentamisen hiilidioksidipäästöt on ongelmakohta, mihin haluamme puuttua isosti. Harkitsemme tarkasti mitä rakennetaan ja minkälaisilla materiaaleilla. Hyödynnämme esimerkiksi vihreää betonia ja kierrätämme mahdollisimman paljon olemassa olevia materiaaleja. Työmme on tukea myös asiakkaitamme heidän hiilineutraaliustavoitteissaan, Lumijärvi kertoo.

#helsinki #hkl #kaupunkiliikenne oy #länsimetro #pääkaupunkiseutu #raidejokeri #vantaa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0