Rakentaminen Konttorit
1 min luettu

Ivalon kasarmialueelle rakennetaan uusi materiaalikeskus

2/02/2022, 10:17
Ivalon kasarmialueelle rakennetaan uusi materiaalikeskus
Kuva: Pixabay
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Ivalon kasarmialueella aloitettiin elokuussa maanrakennus- ja perustustyöt uuden materiaalikeskuksen rakentamiseksi. Senaatti-kiinteistöjen mukaan tavoitteena on toteuttaa Rajavartiolaitoksen henkilöstölle ja asevelvollisille turvalliset ja terveelliset toimitilat. Nyt rakennettaviin uusiin tiloihin keskitetään materiaalikeskuksen toiminnot nykyistä toimivammalla ja turvallisemmalla tavalla. Olemassa oleva materiaalikeskus jää edelleen toistaiseksi varastointikäyttöön.

Uudisrakennus oli Senaatti-kiinteistöjen mukaan kustannustehokkain ratkaisu tukemaan varusmieskoulutusta antavan yksikön toimintaa. Hintaa rakennukselle tulee alustavan arvion mukaan 6,8 miljoonaa euroa.

Ivalon kasarmialueella suunnitellaan laajempaakin, vuosien 2022-2026 aikana tehtävää hankekokonaisuutta, jonka kustannusarvio on 54 miljoonaa euroa. Alustavien hankesuunnitelmien mukaan vuoden 2022 aikana käynnistetään tarkempi suunnittelu uuden kasarmirakennuksen ja uuden ruokala- ja sotilaskodin rakennuttamisesta sekä nykyisen liikunta- ja uimahallin perusparannuksesta. Ensimmäisenä suunnitellaan kesällä 2022 käynnistettäväksi kasarmialueelle uuden viranomaiskiinteistön rakentaminen Lapin poliisilaitokselle ja Lapin rajavartiostolle. Hankkeet tarvitsevat toteutuakseen raha-asiainvaliokunnan puollon ja investointipäätöksen.

Nyt rakenteilla olevan materiaalikeskuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa WSP Finland Oy Helsingistä ja rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt. Jo tehdyistä maa- ja pohjarakennusurakoinnista vastasi Rakennusliike Rekonen Oy.

#inari #ivalo #kasarmialue #materiaalikeskus #rakennusliike rekonen oy #senaatti-kiinteistöt #wsp finland oy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0