Arkkitehtuuri
1 min luettu

Ivaloon rakennettavan viranomaiskiinteistön peruskivi muurattiin

1/09/2022, 08:40
Ivaloon rakennettavan viranomaiskiinteistön peruskivi muurattiin
Kuva: Arkkitehtuuritsto Heikkinen-Komonen Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Uuden viranomaiskiinteistön peruskivi muurattiin eilen, keskiviikkona 31.8. Rajavartiolaitoksen kasarmialueella.  Perinteiden mukaisesti peruskiveen muurattiin metallilieriössä rakennuksen peruskirjan lisäksi tänään käytössä olevat metallirahat, tänään ilmestynyt paikallislehti ja kohteen pääpiirustus, joilla seuraaville sukupolville jätetään tietoa rakentamishetkestä. Peruskiven muurasivat tilaisuudessa Poliisihallituksen, Lapin poliisilaitoksen, Rajavartiolaitoksen, Lapin rajavartioston, Senaatti-kiinteistöjen sekä suunnittelijoiden ja urakoitsijan edustajat.

Uudisrakennus on kooltaan noin 2 900 brm2, ja rakennushankkeen kokonaiskustannus on arviolta 17,4 miljoonaa eroa. Poliisin kustannusten osuus on 10,2 miljoonaa euroa ja rajavartioston noin 7,2 miljoonaa euroa. Pääurakoitsija on RovaLappi Rakennus Oy.
Toimitiloissa sovelletaan toimijoiden toimitilakonsepteja ja toiminnan vaatimien tilojen mukaisia työympäristöjä. Poliisiaseman tiloihin sijoitetaan asiakaspalvelutilat, valvonta- ja hälytystoiminnan tilat autotalleineen, toimisto- ja sosiaalitiloja sekä vapautensa menettäneiden tilat. Uudet tilat perustuvat poliisitalokonseptin mukaiseen moduulirakenteisen poliisiaseman tyyppiratkaisuun. Rajavartioaseman tiloihin sijoitetaan toimisto-, sosiaali- ja varastotilat. Toimitiloissa on huomioitu toimintojen yhteiskäyttöisyys, joka parantaa toimijoiden välistä yhteistyötä.

Osa kasarmialueen isompaa uudistusta
Hanke toteuttaa osaltaan Ivalon kasarmialueen investointiohjelmaa ja Rajavartiolaitoksen toimitilojen kehittämissuunnitelmaa. Investointi on yksi osa Ivalon kasarmialueella suunniteltua, vuosien 2021-2026 aikana tehtävää viiden hankkeen noin 54 milj. euron suuruista investointikokonaisuutta.

 

#poliisihallitus #rajavartiolaitos #rovalappi rakennus oy #ssenaatti-kiintteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0