Rakentaminen Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Jätkäsaareen uusia korkeatasoisia asuntoja meri- ja puistonäkymin – Terassitalo Ambran ennakkomarkkinointi käynnisty

24/05/2022, 07:52
Jätkäsaareen uusia korkeatasoisia asuntoja meri- ja puistonäkymin – Terassitalo Ambran ennakkomarkkinointi käynnisty
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:n suunnitelman lähtökohtana on ollut merinäköalojen toteutuminen mahdollisimman monessa asunnossa. U-muotoisen porrastetun terassitalon korkeimmassa osassa on kymmenen kerrosta, ja sen julkisivumateriaali on pääosin meripihkan sävyistä metallia. Asuntojen koot vaihtelevat 24–134 m2:n välillä yksiöistä neliöihin, ja kattoterassilla varusteltuja asuntoja on 22 kappaletta. Muissa asunnoissa on joko lasitettu tai ranskalainen parveke. Osassa asunnoista on tavanomaista korkeampi huonekorkeus, joka yltää lähes kolmeen metriin.

”Ambrassa valloittaa erityisesti arkkitehtuuri, suunnittelu- ja vastuullisuusratkaisut sekä oiva sijainti merellisessä Jätkäsaaressa upeine näkymineen puistoon tai merelle. Ambran kodit lämmitetään ja viilennetään vastuullisesti maalämmöllä ja -kylmällä, ja energialuokka on A. Polkupyöräily on tehty helpoksi säilytystilojen sekä huolto- ja pesupaikkojen suhteen, ja autopaikoilla on varaus sähköautojen lataukseen. Vastaavia kohteita tulee harvoin vastaan, ja Ambra onkin herättänyt runsaasti ennakkokiinnostusta”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Taloon on tulossa kaksi liiketilaa, joista toinen on suunniteltu ravintolakäyttöön. Asukkaiden käytössä ovat myös laadukkaat ja monipuoliset yhteistilat, joihin lukeutuvat muun muassa liikunta- ja joogasali sekä etätyötila. Yhtiön autopaikat sijoittuvat pihakannen alle. Arkea helpottavat myös Postin pakettiautomaatti ja jätteiden imukeräysjärjestelmä.

Helsingin Ambra tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta, mikä näkyy ympäristövastuullisten valintojen lisäksi asumisviihtyvyyttä lisäävinä ratkaisuina, joita esimerkittävät luonnon valoa lisäävät isot ikkunat sekä hyvä valaistussuunnittelu yhteisissä sisä- ja ulkotiloissa. Ambran rakentamisen ennakoidaan käynnistyvän kuluvan vuoden lokakuussa, jolloin sen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2024.

Yhä kehittyvään Jätkäsaareen on syntynyt jo lukuisia lähipalveluita. Kävelyetäisyydeltä löytyy useita ravintoloita, liikunta- ja kulttuuripalveluita, päivittäistavarakauppoja, päiväkoteja sekä koulu. Ambran edestä kulkee raitiovaunulinja 8 ja viereisellä kadulla linja 9. Kevyen liikenteen väylää eli Baanaa pitkin pääsee pyörällä nopeasti myös Helsingin keskustaan, ja Länsiterminaalin laivayhteydet vievät esimerkiksi Tallinnaan.

#skanska kodit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0