Rakentaminen Konttorit
1 min luettu

Jätkäsaaren puukortteliin ei ehkä tulekaan hotellia

9/11/2021, 14:05
Jätkäsaaren puukortteliin ei ehkä tulekaan hotellia
Puukortteli Helsingin Jätkäsaaressa. Etualalla Supercellin toimistorakennus. Kuva: SRV
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsee puurakentamiselle varattu kortteli, johon on tähän mennessä valmistunut sekä asuin- että toimistorakennuksia. Korttelissa sijaitsee myös viime viikolla Puupalkintokintojen myöntämisen yhteydessä kunniamaininnan saanut Supercellin uusi puinen toimistorakennus.

Suunniteltuun kokonaisuuteen on aiemmin kuulunut tontille 21 rakennettava hotellihanke, mutta hanke on viivästynyt koronan takia. Hotellimarkkinat eivät toistaiseksi ole toipuneet pandemian jäljiltä, ja tontin varauksen saajat ovat tämän vuoksi esittäneet tonttia toteutettavaksi vaihtoehtoisesti toimistokohteena.

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti maanantaina pitämässään kokouksessa jatkaa tontin varausta Stora Enso Oy:lle ja SRV Yhtiöt Oy:lle ja muuttaa tonttivarausta varauksen saajien toiveen mukaisesti niin, että tontille on mahdollista suunnitella hotellin sijaan myös toimistorakennus. Esitetyin muutoksin tontin rakentaminen voisi alkaa viimeistään vuoden 2023 alussa. Varaus on voimassa 30.6.2023 saakka.

 

#elinkeinojaosto #helsinki #hotelli #jätkäsaari #puukortteli #puurakentaminen #srv #stora enso #toimisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0