Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Jatke rakentaa NREP:lle yli 200 vuokra-asuntoa Tampereen Tesomalle

13/01/2022, 09:38
Jatke rakentaa NREP:lle yli 200 vuokra-asuntoa Tampereen Tesomalle
Havainnekuva Tesoman Kontiosta. Kuva: Jatke
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Jatke Pirkanmaa on alkanut rakentaa nyt tammikuussa pohjoismaiselle kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP:lle uutta asuinkohdetta Tampereen Tesomalle. Tesoman Kontioon tulee 210 asuntoa, jotka ovat alaltaan yhteensä noin 8 600 hehtaaria. Lisäksi kohteeseen nousee kolmesta viiteen liiketilaa, yhteensä noin 500 beliömetriä. Ensimmäiset asunnot valmistuvat vuoden 2022 lopussa ja loput vuoden 2023 aikana.

Rakennuksen elinkaaren aikaiset päästöt minimoidaan ja jäljelle jäävä osuus kompensoidaan. Tesomalle valmistuville rakennuksille haetaan kestävästä kehityksestä ja vahvoista ilmastotavoitteista kertovaa LEED Gold -sertifikaattia. LEED Gold -sertifikaatin hakeminen on Jatkeen mukaan kerrostalorakentamisessa vielä melko harvinaista. Sertifikaatti edellyttää muun muassa energiatehokkaita ratkaisuja, joiden avulla ympäristövaikutuksia voidaan minimoida. Tesomalla energiatehokkuutta haetaan hyödyntämällä energianlähteinä maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee muun muassa sähköautojen latauspaikkoja, ja asukkaita kannustetaan pienentämään ympäristövaikutuksia esimerkiksi panostamalla hyviin kierrätysmahdollisuuksiin.

– Viihtyisyyttä lisäävät liike- ja piharakennusten sekä autokatosten viherkatot, ylimmän kerroksen mukavat yhteistilat sekä oleskelupihan kattoterassi ja hedelmätarha. Myös ympäristöarvojen toteutumista on pohdittu tarkkaan, sanoo Jatke Pirkanmaa Oy:n hankekehitysjohtaja Jari Seppälä.

Tesoman kaupunginosa on rakennettu pääasiassa 1960- ja 1970-luvuilla ja on yksi Tampereen kaupungin aluekehittämisen painopisteistä. Kaupungin tavoitteena on kehittää Tesomaa muun muassa täydennysrakentamisella ja uusilla kaupallisilla palveluilla. Uusi raideliikenteen seisake valmistui vuonna 2021, ja sen myötä Tesomalta pääsee Tampereen keskustaan noin kymmenessä minuutissa.

#jatke pirkanmaa #nrep #tampere #tesoma
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0