Kiinteistöt Kiinteistökaupat
2 minuutteja luettu

Joensuun virastotalo on saanut uuden omistajan

31/10/2022, 21:55
Joensuun virastotalo on saanut uuden omistajan
Joensuun Torikatu 36 virastotalo kuva:Mikko_Vahaniitty
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Joensuun virastotalon sekä maaherran entisen asuinrakennuksen Joensuun keskustasta osoitteesta Torikatu 36 ja Sairaalakatu 2.

Ostajana on Kiinteistö Oy Joensuun Torikatu 36 -niminen yhtiö. Kohteessa oleva tontti on 5.9. 2022 voimaan tullessa asemakaavassa osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.  Rakennusoikeutta on 15 260 kerrosneliömetriä ja käyttämätöntä rakennusoikeutta on 1 400 kerrosneliömetriä. Kauppahinta on 800 000 euroa.

”Näemme Joensuun keskustassa potentiaalia ja tavoitteenamme on löytää nykyisiin toimistotiloihin lyhyellä aikajänteellä uusia vuokralaisia sekä samalla alamme tutkia vaihtoehtoja saada kehitettyä tontille lähivuosina uutta asumista”, kertoo ostajan yhteyshenkilö Timo Kauppinen.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme kauppaneuvottelut valmiiksi ja kiinteistö pääsee uuden omistajan käyttöön ja kehitettäväksi”, toteaa myyntipäällikkö Sirpa Rouhiainen Senaatti-kiinteistöistä.

Vuonna 1966 ja 1967 rakennetut rakennukset on suunnitellut arkkitehti Kurt Simberg. Virastotalossa ovat toimineet useat valtion virastot koko sen historian ajan. Maaherran entinen asuinrakennus on toiminut maaherran virka-asuntona 1980-luvulle asti, jonka jälkeen se muutettiin toimisto- ja kokoustiloiksi.

Ei saa purkaa

Kiinteistöllä sijaitsevat punatiiliset rakennukset on merkitty maakunnallisesti arvokkaiksi rakennussuojelukohteiksi eikä niitä saa purkaa.

Senaatti-kiinteistöt uudistaa parhaillaan Joensuussa Kauppakatu 40 virastotaloa, jonne valmistuu usealle valtion virastolle yhteiskäyttötilat ja asiakaspalvelu.  Torikadun kiinteistö on jäämässä vaille valtion käyttöä ja on nyt pääosin tyhjillään. Torikadulla edelleen toimivat virastot jatkavat uuden omistajan vuokralaisina siihen asti, kunnes Kauppakatu 40 valmistuu.  Valtion toimitilastrategian mukaisesti valtiolle tarpeettomaksi jäävät kiinteistöt myydään ja niihin sidotut pääomat voidaan ohjata valtion muihin tarpeisiin.

#kiinteistö oy joensuun torikatu 36 #senaatti-kiinteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0