Kiinteistökaupat
2 minuutteja luettu

Johtava kiinteistösijoittaja ostaa historiallisen arvokiinteistön Helsingin keskustasta

1/12/2022, 10:52
Johtava kiinteistösijoittaja ostaa historiallisen arvokiinteistön Helsingin keskustasta
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja- ja kehittäjä NREP ostaa Helsingin Kaartinkaupungissa, osoitteessa Eteläesplanadi 2 sijaitsevan toimistotalon saksalaiselta Allianz Lebensversicherungs-AG:ltä.

Kauppa on osa NREPin strategiaa kasvattaa korkealaatuisten ja tiukat ympäristönormit täyttävien toimistokiinteistöjen portfoliotaan Pohjoismaissa. Strategiansa mukaisesti NREP keskittyy pohjoismaisiin markkinoihin, joilla toimistojen kysyntä on säilynyt korkeampana kuin monissa muissa Euroopan pääkaupungeissa.

Eteläesplanadi 2 sijaitsevassa kiinteistössä on noin 14 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa ja siinä on tällä hetkellä 18 vuokralaista. Kiinteistö tarjoaa muun muassa lounasravintolan, aulapalvelut, kuntosalin sekä maanalaisen parkkipaikan.

Kiinostus kasvaa laadukaista toimistoista

Eteläesplanadi 2:sta tulee myös ensimmäinen NREPin Woods-brändin mukainen toimisto Suomessa. Woods on uusi, joustavien ja yhteisöllisten työtilojen konsepti. NREP uskoo, että tulevaisuudessa yritykset tarvitsevat yhä vetovoimaisempi työtiloja houkutellakseen parhaita osaajia.

Yhdessä visionääristen arkkitehtien kanssa kehitetty Woods sisältää joustavia työtiloja, kattavia palveluita, yhteisöllistä tunnelmaa sekä kestävää suunnittelua. Konseptin ytimessä on sellaista tilojen ja ympäristöjen luominen, jotka houkuttelevat ihmisiä pandemian jälkeen takaisin toimistoihin.

Merkittäva rakennus

”Eteläesplanadi 2 on historiallisesti merkittävä rakennus. Se sopii täydellisesti strategiaamme, jonka mukaan tavoitteenamme on tarjota keskeisillä paikoilla sijaitsevia korkealaatuisia toimistoja, jossa on nykypäivän asiakkaiden edellyttämiä kestäviä, joustavia ja laadukkaita työtiloja”, sanoo NREPin Suomen maajohtaja Joonas Lemström.

Vuonna 1912 valmistuneen Eteläesplanadi 2:n on suunnitellut arkkitehti Karl Håkan Einar Lindahl. Valmistuessaan rakennus edusti modernia tyyliä. Vuonna 1952 rakennukseen toteutettiin Ole Gripenbergin suunnittelema laajennusosa, joka kasvatti toimistotilan määrää. Kiinteistö toimi pitkään metsäyhtiö UPM:n pääkonttorina.

#allianz lebensversicherungs-ag #nrep
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0