Rakentaminen Koulu
1 min luettu

Jynkän alueen päiväkotiurakka Lapti Oy:lle

11/04/2024, 11:00
Jynkän alueen päiväkotiurakka Lapti Oy:lle
Kuva: Rakennusliike Lapti Oy
Toimitus Toimitus
Like 0

Kuopion Tilapalvelut ja Rakennusliike Lapti Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen, jonka myötä rakennushanke käynnistyy nyt tarkemmalla suunnittelutyöllä. Päiväkodin rakentaminen on suunniteltu alkavaksi kesällä 2024 ja otettavaksi käyttöön syksyllä 2025. Päiväkodin sisätiloista tulee selkeät, mahdollisimman muuntojoustavat sekä helposti kalustettavat, jotta ne vastaavat käyttäjän erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin.

Pääosin yksikerroksinen päiväkotirakennus on hirsirakenteinen. Energiatehokkaassa päiväkodissa tähdätään A-energialuokkaan. Rakennuksen katto varustetaan aurinkopaneelijärjestelmällä. Päiväkoti on laajuudeltaan reilu 1 700 brm2.

– Jynkän päiväkoti tulee korvaamaan käytöstä poistuvia ja purettavia tiloja. Kuopion ilmastopoliittisen ohjelmaan kuuluu osaltaan puurakentamisen edistäminen. Ohjelman mukaan kaupungin uudisrakentamisessa otetaan käyttöön toimintatapa, jossa jokaisen julkisen rakennuksen suunnittelun alkuvaiheessa arvioidaan, miten sen rakentamisessa voidaan hyödyntää puuta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme kehittämään Kuopioon uutta hirsipäiväkotia, kertoo Kuopion Tilapalveluiden rakennuttaja Niko Nousiainen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0