Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Jyväskylän Kankaan Arkille AVOin kaupunkiympäristö-tunnustus

8/11/2022, 04:50
Jyväskylän Kankaan Arkille AVOin kaupunkiympäristö-tunnustus
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

YIT:n kehittämälle ja rakentamalle toimitilahanke Kankaan Arkille Jyväskylässä on myönnetty AVOin kaupunkiympäristö -tunnustus. Jyväskylän kaupunki myöntää vuosittain AVOin kaupunkiympäristö -tunnustuksen vetomaista ja kestävää rakentamista tai viihtyisää ympäristöä edistävälle teolle, taholle, hankkeelle tai henkilölle. Vuoden 2022 tunnustuksen sai Kankaalle viime vuonna valmistunut toimitilarakennus Kankaan Arkki.

Arkki sijaitsee Kankaalla vanhan paperitehtaan kyljessä ja on ollut Jyväskylän mittakaavassa suuri toimitilahanke. Seitsenkerroksinen kiinteistö on pinta-alaltaan 7300 neliömetriä. Arkin uutta ja vanhaa yhdistelevä arkkitehtuuri istuu luontevasti osaksi Kankaan arvokasta teollisuusympäristöä. Vaikka rakennus on moderni, se silti kunnioittaa viereisen vanhan paperitehtaan historiaa.

”Julkisivujen materiaalit ja rakennuksen lennokas muoto ilahduttaa ja jää mieleen”, perustelee kaupunginarkkitehti Leila Strömberg tunnustuksen saajaa.

”Tällaisen toimitilahankkeen toteuttaminen vaatii tiivistä yhteistyötä hankkeen eri osapuolilta, ja tässä olemme onnistuneet hienosti yhteistyökumppaniemme kanssa. Kankaan alue sijaitsee erinomaisella paikalla Jyväskylän keskustan vieressä. YIT on yksi Kankaan alueen toteuttajista ja omat palvelumme, kuten asuntomyynti sekä omat toimitilamme löytyvät Kankaan Arkista”, kertoo YIT:n aluepäällikkö Marjaana Nissilä-Ryytty.

Kankaan Arkki on YIT:n ja Jykian yhteishanke, jossa YIT:n osuus oli kohteen suunnittelu ja rakentaminen ja Jykia hankki vuokralaiset sekä kehitti konseptin. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtipalvelu Oy. Tunnustusta olivat foorumissa paikan päällä vastaanottamassa YIT:n aluepäällikkö Marjaana Nissilä-Ryytty, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen sekä Arkkitehtipalvelun pääsuunnittelija Jan Niukkanen.

Foorumi järjestettiin nyt kuudetta kertaa yhteistyössä Rakennusteollisuus RT ry:n ja Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa. Foorumi on suunnattu rakennusliikkeiden ja kiinteistökehittäjien edustajille sekä suunnittelutoimistoille arkkitehtuurin ja ympäristörakentamisen saralta, ja sen yhtenä tavoitteena on rakentaa ja ylläpitää hyvää yhteistyötä kaupungin ja rakennusalan välillä. Foorumin innoittajana on Jyväskylän kaupungin AVOin kaupunkiympäristö -politiikka.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0