− Haluamme toivottaa asiakkaat tervetulleeksi heille tehtyyn ravintolaan, katsomaan tilojamme ja tutustumaan tarjontaamme. Saunomaan pääsee maanantaista 6.6. lähtien, tällöin alamme ottamaan myös pöytävarauksia vastaan ja tarjoilemaan lounasta. Viilu on herättänyt jyväskyläläisissä paljon kysymyksiä ja mielenkiintoa, joten avajaisviikolla haluamme tarjota mahdollisuuden vapaaseen tiloihin tutustumiseen, kertoo Viilun ravintolapäällikkö Jaska Lahti tiedotteessa.
Vuosi sitten aloitetun rakennusprojektin investoinnin suuruus on noin 5,5 M€. Projekti oli merkittävä niin Keskimaalle, kuin kaikille muille mukana olleille yhteistyökumppaneille. Sijainti ja maisemat ovat parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta, Paviljonki ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän sataman muut palvelut. Viiluun voi saapua myös omalla veneellä.
− Olemme todella ylpeitä, kun pääsemme avaamaan upean Sataman Viilun ovet asiakkaille. Viilun ainutlaatuista saunaravintolakokonaisuutta on valmisteltu pitkään suunnittelupöydillä ja viime keväänä tehdyn rakentamispäätöksen jälkeen asiat ovat edenneet suunnitellusti. Pääsemme avaamaan tämän ainutlaatuisen ja Jyväskylän matkailunkin kannalta merkittävän kohteen aikataulussa. Jyväskylän satama ei ole enää entisensä, Sataman Viilu tuo siihen kauan toivotun lisän, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.
− Koko meidän henkilökuntamme odottaa suurella innolla Viilun avautumista. Meillä on täällä hienot järvimaisemat ja upeiden ammattilaisten kanssa rakennettu palvelukokonaisuus, Lahti jatkaa.
Julkinen sauna sekä juhla- ja kokoustilat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta
Uniikin ravintolan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma modernilla vilvoittelutilalla. Tilat on tehty yhteistyössä Harvian kanssa. Saunojilla on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle.
− Uiminen ja saunominen on herättänyt paljon mielenkiintoa. Saunatilamme ovat naisille ja miehille yhteiset, joten uikkarit tulee ottaa mukaan. Uimaan pääsemään ympäri vuoden. Varauksia voi tehdä verkkosivuillamme tai tiedustelemalla vapaita paikkoja suoraan paikan päältä, avaa Lahti.
Keskisuomalaisuus näkyy ja maistuu Viilussa. Ravintolassa käytetään muun muassa lähituottajien järvikalaa, lihaa, juustoja ja juureksia. Keskisuomalaisuus maistuu myös kylmissä ja lämpimissä juomissa. Rakennuksen hirret on tuotettu vastuullisesti suomalaisessa metsässä kasvaneista puista. Hirret on toimittanut Honkarakenne.
− Olemme työllistäneet suuren määrän keskisuomalaisia jo rakennusvaiheessa, joita meillä onkin kiittäminen laadukkaasta toteutuksesta ja siitä, että tällainen uniikki projekti valmistui aikataulussa. Viilu on myös merkittävä työllistäjä paikallisille ravintola- ja palvelualan ammattilaisille. Viilu on ympäri vuoden palveleva kokonaisuus, jonka kokous- ja juhlatilat ovat jo nyt herättäneet suurta mielenkiintoa, Määttä kertoo.
− Viilu on koettu houkuttelevana työpaikkana työnhakijoiden keskuudessa. Meillä on muun muassa omat leipurit, jotka valmistavat paikan päällä herkulliset suolaiset ja makeat kahvilalistamme tuotteet. Tällaista toimintaa ei ihan jokaisesta ravintolasta löydy. Kannattaa ehdottomasti tulla maistamaan, kannustaa Lahti.
Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Koan Oy, arkkitehdit Marko Simsiö ja Johannes Koskela. Rakennuksen urakoinnista vastasi jyväskyläläinen Rakennusliike Alonen Oy.
Lindhagensgatan 51, 112 43 Stockholm,
Kundservice: 08 – 400 22 620
toimitus@iradar.fi
Copyright 2024 | Industry Radar