Kiinteistökaupat
1 min luettu

Jyväskylän vankila ja yhdyskuntaseuraamustoi- misto vaihtavat omistajaa

15/12/2021, 08:24
Jyväskylän vankila ja yhdyskuntaseuraamustoi- misto vaihtavat omistajaa
Senaatti-kiiinteistöt ostaa Jyväskylän vankilan ja yhdyskuntaseuraamustoimiston valtiolle. Kuva: Jykia Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Jyväskylän Tourulassa, Ramoninkadulla sijaitseva KOY Jyväskylän Tourula käsittää 3 000 neliötä kolmessa erillisessä rakennuksessa. Tontilla on asumisyksikkö, pajarakennus ja toimistorakennus. Myynti ei vaikuta vankilan eikä yhdyskuntaseuraamustoimiston toimintaan, vaan toiminta kiinteistössä jatkuu entisellään.

– Senaatti-kiinteistöt toimii valtion omistajahaltijana, ja valtion tavoitteena on pitkäaikaisten erityiskiinteistöjen pitäminen valtion omistuksessa. Tästä syystä Senaatti-kiinteistöt ostaa kohteen valtion taseeseen. Tämä helpottaa jatkossa laitoksen kehittämistä yhtenäisesti ja kustannustehokkaasti Rikosseuraamuslaitoksen tarpeiden mukaisesti, kertoo aluepäällikkö Marko Jalkanen Senaatti-kiinteistöiltä.

– Kiinteistön myynti sopii hyvin exit-strategiaamme saada pääoma kiertoon alueen elinvoiman hyväksi. Pystyimme sopimaan kaupan ehdot jo hankkeen suunnitteluvaiheessa ja sen vuoksi kaupan toteutus saatiin hoidettua jouhevasti. Kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa. Kaikkien osapuolien mielestä nyt oli oikea aika myynnille ja ostolle, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Jykian rakennuttaman kohteen rakensi NCC vuonna 2020.

#jykia oy #jyväskylä #senaatti-kiinteistöt #vankila #yhdyskuntaseuraamustoimisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0