Kiinteistöt
1 min luettu

KAMIC Group ostaa Finelcompin, markkinoiden johtavan sähkökaappien valmistajan Suomessa

1/11/2022, 15:32
KAMIC Group ostaa Finelcompin, markkinoiden johtavan sähkökaappien valmistajan Suomessa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

KAMIC Group AB on ostanut suomalaisen Finelcomp Oy:n koko osakekannan. Myyjiä ovat kaksi entistä pääomistajaa Juuri Partners ja Stone Capital sekä joukko yksityishenkilöitä ja yhtiön ylintä johtoa.

Finelcomp kehittää ja valmistaa laajan valikoiman sähkökaappeja kojeistojen ja jakelukeskusten suunnittelijoille. Asiakkaat sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, ja sähkökaappeja käytetään niin teollisessa toiminnassa kuin asuinrakennuksissa ja julkisissa rakennuksissa. Yhtiö valmistaa komponentteja ja järjestelmiä myös metsäteollisuuden OEM-valmistajille ja aurinkopaneelien asennukseen.  Finelcomp on perustettu vuonna 1988 ja sen kotipaikka on Outokumpu Itä-Suomessa, jossa yhtiöllä on yli 100 työntekijää. Vuotuinen liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

”Finelcomp on liiketoiminta-alueensa markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahvat asemat myös Ruotsissa ja Norjassa.  Tämä on saavutettu pitkäjänteisellä asiakasyhteistyöllä sekä johdonmukaisella ja hyvällä tuotekehityksellä, joka näkyy älykkäinä, joustavina ja modulaarisina tuotteina. Näemme Finelcompin vahvana täydennyksenä sisäkkäisen sähköteknologian toiminnallemme Norjassa ja Ruotsissa”, sanoo KAMIC Groupin toimitusjohtaja Fredrik Celsing.

Finelcompin toimitusjohtaja Sami Heikkinen kommentoi: ”Kun KAMIC Group on uusi omistaja, päädymme ympäristöön, joka tuntuu juuri sopivalta koko Finelcompille. Saamme vakaan, sitoutuneen ja pitkäaikaisen omistajan, joka pystyy tarjoamaan arvokkaan verkoston sekä asiantuntemuksen ja työkalut liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen.”

Organisatorisesti Finelcomp on nyt mukana itsenäisenä yhtiönä KAMIC Groupin Installation-liiketoiminta-alueella liiketoimintajohtaja Johan Karlssonin johdolla.

#finelcomp oy #juuri partners #kamic group ab #stone capital
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0