Rakentaminen Asunnot
2 minuutteja luettu

Kankaan asuinalue saa jatkoa

24/02/2022, 14:12
Kankaan asuinalue saa jatkoa
Kankaan alue Jyväskylä missä Skanska rakentaa
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

8-kerroksinen Jyväskylän Kalanteri kohoaa osoitteeseen Paperitehtaankatu 15, ja sen 47 asuntoa ovat kooltaan 28,5–82 neliömetriä. Paperitehtaankadun suuntaan avautuvissa pienemmissä asunnoissa on ranskalainen parveke, kun taas Kankaan aukiolle päin olevissa suuremmissa asunnoissa on lasitettu parveke sekä oma sauna. Rakennuksen ensimmäinen kerros on varattu yhteisille tiloille, muun muassa kuivaushuoneelle, irtaimistovarastoille ja polkupyörien huoltoon sekä säilytykseen. Naapuritaloon rakennetaan kaksi saunaosastoa, pesula, kuivaushuone sekä monitoimitiloja, jotka ovat myös Kalanterin asukkaiden käytössä.

Ja näin reilun viikkon jälkeen kiinnostus on suuri.

– Kohde on ollut vasta vajaan viikon markkinoinnissa, mutta siihen on kyllä ehtinyt jo olla kiinnostusta ja muutamia varauksia on jo tehtykin, sanoo Marja Kuosma, Skanska Kodit.

Tämän hetken alustavan arvion mukaan kohde lähtisi rakenteille kevään/kesän 2022 aikana ja valmistuu loppuvuodesta 2023.

Alueella on valmistunut juuri Sylinteri -niminen kohde, jossa ei ole kuin 4 asuntoa enää myytävänä.

– Rakennamme uusia kohteita kohde kerrallaan alueen muun kehityksen ja kaavoituksen tahdittamana.

Jyväskylän Kalanterille tavoiteltava RTS-ympäristöluokitus kertoo, että kohteessa toteutuvat energiatehokkuus, hyvä sisäilma, ja että rakentamisen aikana kosteudenhallinta on ollut tehokasta. Luokituksen myöntää kolmas osapuoli valmiin rakennuksen puolueettoman auditoinnin jälkeen. Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan huhtikuussa, jolloin valmistuminen ajoittuu kesään 2023.

– Kankaan alue on kehittynyt huimasti matkan varrella, ja vanha tehdasmiljöö on herännyt eloon uusien asukkaiden ja yhteisöllisyyttä edistävien palveluiden myötä. Kankaan asuntokohteiden arkkitehtuurissa näkyy historian vaikutus, muun muassa harjakatot sekä tiilijulkisivu ovat alueen tyypillisiä yksityiskohtia. Asukkaille on kotikulmilla monenlaista aktiviteettia, ja esimerkiksi Kankaan saunalla voi nauttia löylyistä yli 100-vuotiaassa paperitehtaan porttirakennuksessa, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta tiedotteessa.

Kangas on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen vanha tehdasalue, jossa taideteokset ja tapahtumat ovat alusta asti olleet olennainen osa uudistumista. Kangas sijaitsee Jyväskylän keskustan koillispuolella Tourulan ja Taulumäen välissä. Historiallisen alueen keskellä on vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen, jossa suojeltu ja entisöity piippu on alueen maamerkki. Kankaalle valmistuu aikanaan koti noin 5000 asukkaalle ja noin 2100 työpaikkaa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0