Rakentaminen Hoitoala
1 min luettu

Karstulan Soteku-keskuksen rakennustyöt valmiit – tarjoaa kuntalaisille kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut

12/09/2022, 07:30
Karstulan Soteku-keskuksen rakennustyöt valmiit – tarjoaa kuntalaisille kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Karstulan kunnan uusi Soteku-keskus valmistui palvelemaan Karstulan ja sen lähialueiden asukkaita sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluissa. Keskuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy. Keskuksen rakentaminen alkoi kesällä 2021, ja avaa ovensa syyskuun loppupuolella, 2022.

Uuden keskuksen tilat ja palvelut ovat monipuoliset ja kattavat palvelut vauvasta vaariin ja laidasta laitaan, kuten terveyskeskus-, neuvola-, perhe-, mielenterveys- ja fysioterapiapalvelut sekä hammashoidon. Palvelut tuottaa Perusturvaliikelaitos Saarikka, joka on Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven kaupungin muodostama sote-kuntayhtymä.

”Kauniit, kompaktit tilat keskeisellä sijainnilla palvelevat loistavasti alueen asukkaita ja luovat puitteet Sote-palveluiden järjestämiselle”, kuvailee Perusturvaliikelaitos Saarikan palvelujohtaja Marjo Kotilainen.

Näyttävän Soteku-keskuksen pääasiallisena ulkoseinämateriaalina on käytetty painumatonta lamellihirttä, joka näkyy ulkoseinissä myös keskuksen sisäpuolelta. Yksikerroksisen keskuksen huoneistoala on noin 2 000 m2. Keskuksen energiatehokkuuteen on panostettu muun muassa asentamalla katolle aurinkosähköjärjestelmä, valitsemalla keskukseen erityisen energiatehokkaat ikkunat ja tekemällä paksut yläpohjaeristykset.

”Olemme kokenut palvelutilarakentaja, ja toimme hankkeen käyttöön vahvan asiantuntijuutemme ja parhaaksi todetut yhteistyökumppanimme. Teimme läpi hankkeen antoisaa yhteistyötä tilaajan ja käyttäjän kanssa sekä suunnittelimme ja toteutimme käyttäjälähtöisesti terveellisen, energiatehokkaan ja toimivan rakennuksen henkilöstölle ja asiakkaille”, kertoo Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino.

#karstulan kunta #perusturvalliikelaitos saarikka #rakennusliike lapti oy #soteku-keskus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0