Yritykset
1 min luettu

Kaupankäynti Tikkurilan osakkeilla päättyi Helsingin pörssissä

27/10/2021, 09:56
Kaupankäynti Tikkurilan osakkeilla päättyi Helsingin pörssissä
Kuva: Coen. Kuvaa rajattu. (CC BY-SA 4.0)
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan nimittämä välimiesoikeus on tänään vahvistanut, että PPG Finland Oy:llä on oikeus lunastaa Tikkurila Oyj:n vähemmistöosakkeet, ja että PPG Finland Oy:llä on oikeus saada vähemmistöosakkeet omistukseensa asettamalla välimiesoikeuden hyväksymä vakuus lunastushinnan ja sille mahdollisesti kertyvän koron maksamisesta.

Tikkurila tiedotti syyskuun alussa, että se haki osakkeidensa poistamista Helsingin pörssistä sen jälkeen, kun PPG Finland, joka jo ennestään omisti runsaat 90 prosenttia yrityksen osakkeista oli ilmoittanut halukkuutensa ostaa loputkin. Hakemuksessa pyydettiin, että Tikkurilan osakkeiden noteeraus Nasdaq Helsingin pörssilistalla päättyy mahdollisimman pian sen jälkeen, kun PPG Finland Oy on saanut lunastusmenettelyssä omistusoikeuden kaikkiin Tikkurilan osakkeisiin.

PPG Finland Oy:n lunastusoikeuden vahvistamisen seurauksena Nasdaq Helsinki on keskeyttänyt kaupankäynnin Tikkurilan osakkeilla tänään keskiviikkona kello 11:44. Tikkurila Oyj tiedottaa vakuuden asettamisesta ja yhtiön osakkeiden pörssilistalta poistamisesta erikseen.

#helsingin pörssi #pörssi #ppg finland #talous #tikkurila oyj
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0