Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Kehyskunnat houkuttelevat aiempaa enemmän pääkaupunkiseudulla

7/12/2021, 14:03
Kehyskunnat houkuttelevat aiempaa enemmän pääkaupunkiseudulla
Kuva: Markus Spiske, Unsplash
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsinkiläisten, espoolaisten ja vantaalaisten halukkuus muuttaa kehyskuntiin on kasvanut vuoden 2021 aikana, käy ilmi YIT:n tilaamasta ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrista, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syyskuussa 2021. Vastaajista 36 prosenttia on harkinnut muuttoa kehyskuntiin vuoden 2021 aikana. Viime vuonna vastaava luku oli 27 prosenttia. Muuttohalukkuus on siis kasvanut lähes 10 prosenttiyksikköä.

Helsinkiläisten ykköskohde olisi Sipoo, espoolaisten Kirkkonummi ja vantaalaisten joko Tuusula tai Kerava. Barometrin mukaan muuttohaluja on erityisesti hyvätuloisilla, lapsiperheillä, koiranomistajilla sekä vantaalaisilla. Vantaalaisten muuttohalukkuus on kasvanut viime vuodesta peräti 24 prosenttiyksiköllä. Vuonna 2020 vantaalaisista 21 prosenttia kertoi harkinneensa muuttoa. Tänä vuonna luku oli kasvanut 45 prosenttiin.

Espoolaisten muuttohalukkuus taas on kasvanut 10 prosenttiyksiköllä. Vuonna 2020 muuttohalukkaiden prosenttiluku oli 28 ja tänä vuonna luku oli 38.

Myös helsinkiläisten muuttohalukkuus oli noussut, mutta vain hieman. Vuonna 2020 luku oli 28 prosenttia ja tänä vuonna luku oli 32 prosenttia.

– Kehitys on ymmärrettävä, sillä korona-aika ja lisääntynyt etätyö ovat lisänneet kiinnostusta suurempiin asuntoihin ja väljempiin asuinympäristöihin. Kehyskunnissa neliöt ovat myös edullisempia kuin pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa. Kestävyyden kannalta hyvä asia on, että kehyskunnissa, kuten esimerkiksi Järvenpäässä, pyritään tätä nykyä välttämään yhdyskuntarakenteen hajautumista, sanoo YIT:n kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

#espoo #helsinki #kehyskunnat #kerava #kirkkonummi #muutto #sipoo #tuusula #vantaa #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0