Kaivos
1 min luettu

Keliberin malmivarat kasvoivat yli 30 prosenttia

15/09/2021, 07:20
Keliberin malmivarat kasvoivat yli 30 prosenttia
Litiumia käytetään esimerkiksi paristoissa ja akuissa. Kuva: Roberto Sorin
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Eniten Keliberin malmivarat kasvoivat sen suurimmassa esiitymässä Rapasaaressa, jossa sen malmivarat ovat nyt ovat nyt 55 prosenttia suuremmat kuin edellisen, joulukuussa 2019 julkaistun arvion mukaan. Rapasaaren litiumesiintymän arvioidut malmivarat ovat nyt yhteensä 8,21 miljoonaa tonnia, kun vuonna 2019 arvio oli vain 5,28 miljoonaa tonnia. Keskimääräiseksi litiumoksidipitoisuudeksi arvioidaan 0,89 prosenttia aiempaan 0,94 prosenttiin verrattuna. Rapasaaren osuus Keliberin kokonaismalmivaroista on 67 prosenttia.

– Kerroimme toukokuussa Rapasaaren litiumesiintymän mineraalivarantojen huomattavasta kasvusta, joten odotimme erinomaisia uutisia myös malmivarojen määrästä. Nyt raportoimamme yli 50 prosentin kasvu Rapasaaressa pidentää Keliberin kaivostoiminnan elinkaarta yli kahdella vuodella. Jatkamalla malminetsintää ja järjestelmällistä kairausohjelmaamme varmistamme Keliberin asemaa litiumhydroksidin tuottajana pitkälle tulevaisuuteen, Keliberin toimitusjohtaja Hannu Hautala sanoo.

Keliber myös jatkaa uusien malmilähteiden etsimistä. Yle raportoi maanantaina, että yhtiö on vastikään saanut Tukesilta kuusi uutta malminetsintälupaa Keski-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle eli Kokkolaan, Kaustiselle ja Kruunupyyhyn.

#keliber #litium #malmivara-arvio #malmivarat #rapasaari
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0