Rakentaminen Konttorit
2 minuutteja luettu

Kemijärven virastotaloa uudistetaan Lapin poliisilaitokselle

8/09/2022, 08:53
Kemijärven virastotaloa uudistetaan Lapin poliisilaitokselle
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Senaatti-kiinteistöt aloittaa syyskuussa Kemijärven virastotalossa osittaisen peruskorjauksen, jonka yhteydessä virastotaloon rakennetaan uusi laajennusosa.

Kemijärven poliisiasema aloittaa uutena toimijana virastotalossa muutostöiden jälkeen alkuvuodesta 2024. Rakennuksessa on jo verotoimiston, maistraatin ja maanmittauslaitoksen tiloja, joten poliisin tulo rakennukseen laajentaa palveluvalikoimaa entisestään.
Senaatti-kiinteistöt aloittaa syyskuussa vuonna 1990 rakennetun virastotalon toimitilojen peruskorjauksen noin 950 m2 osalta ja rakennuttaa sisäpihan puolelle uuden noin 600 m2 laajennusosan Lapin poliisilaitoksen käyttöön. Alustavan aikataulun mukaan rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2023.
”Hienoa saada pitkään tyhjänä oleviin tiloihin uusi käyttäjä ja päästä aloittamaan hanke toden teolla. Muutosten myötä olemassa olevat ja uudet käyttäjät saavat käyttöönsä paremmin mitoitetut ja toimintaa tukevat sekä turvalliset ja terveelliset toimitilat”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Kimmo Puttonen kertoo.

Poliisitalokonseptin
Poliisille toteutetaan nykyaikaiset poliisitalokonseptin mukaiset noin 1900 brm2 asiakaspalvelu-, toimisto- ja sosiaalitilat sekä varustehuollon tilat ja autohalli. Laajennusosan ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan tilat vapautensa menettäneille.
”Uusien tilojen myötä Kemijärven poliisiaseman toimitilat saadaan vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön ja tehtävien vaatimuksia sekä kyetään tarjoamaan henkilöstölle toiminnallisesti tarkoituksenmukaiset ja turvalliset tilat sekä terveelliset työskentelyolosuhteet”, Lapin poliisilaitoksen Arto Pekkala sanoo.
Senaatti-kiinteistöt noudattaa rakentamisessa puhtaudenhallintasuunnitelmaa, jonka myötä varmistetaan hyvä työmaan aikainen puhtaus- ja pölyhallinta. Rakennustöiden myötä myös työmaaliikenne alueella lisääntyy, mutta alueen liikennejärjestelyihin työmaaliikenne ei vaikuta.
Pääurakoitsijaksi on valittu Sakela Rakennus Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 9,5 miljoonaa euroa. Virastotalo sijaitsee Kemijärvellä osoitteessa Kirkkokatu 16 ja sen kokonaisbruttoneliöt ovat valmistuessaan noin 3700 m2.

#kemijärven poliisiasema #kemijärvi #sakela rakennus oy #senaatti-kiinteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0