Energia
1 min luettu

Kemin biotuotetehtaan seuraavat erikoiskuljetukset saapuvat

23/05/2022, 14:30
Kemin biotuotetehtaan seuraavat erikoiskuljetukset saapuvat
kemin biotuotetehdas
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Sää vaikuttaa erikoiskuljetuksiin etenkin vesireitillä Ajoksesta sisäsatamaan, ja kuljetusten aikataulu mukautuukin sääolosuhteiden mukaan. Tavoitteena on tehdä viimeiset kuljetukset heinäkuun loppuun mennessä. Ajoksen syväsatamasta komponentit kuljetetaan proomuun lastattuina vesiteitse Kemin keskustan sisäsatamaan, jossa ne siirretään maalle. Sisäsatamasta reitti kulkee Kauppakadun, Sairaalakadun, Hahtisaarenkadun, Lehtokadun ja Pajusaarentien kautta biotuotetehtaan työmaalle esikokoonpanoalueille. Reitin varrelta poistetaan katuvalaistus sekä Hahtisaarenkadun–Lehtokadun liikennevalot, jotka asennetaan takaisin välittömästi, kun kuljetukset ovat ohi. Kuljetusreitin varrelle tulee lisäksi pysäköintirajoituksia, myös ne poistetaan heti kun kuljetukset ovat ohi.

Toukokuun ja heinäkuun välillä kaikkein suurimmat komponentit kuljetetaan sisäsataman kautta. Näitä komponentteja on yhteensä noin 25 kappaletta. Mukana on muun muassa biotuotetehtaan haihdutinyksiköt, kuorintarummut ja titaanitornit. Suurimmat kappaleet ovat 15 metriä leveitä ja 510 tonnia painavia haihdutinyksiköitä. Pisimmät kappaleet ovat noin 65 metrin pituisia reaktoritorneja. Komponenttien kuljetus etenee kävelyvauhtia, ja esimerkiksi sisäsatamasta tehdastyömaalle yhden komponentin kuljetus kestää keskimäärin neljä tuntia.

Komponentit toimittaa Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin päätoteutuskumppani Valmet. Logistiikkayhteistyökumppanimme vastaavat erikoiskuljetusten järjestämisestä ja komponenttien kuljettamisesta Kemissä. Erikoiskuljetusten suunnitteluvaihe on kestänyt kaksi vuotta, ja järjestelyt on tehty tiiviissä yhteistyössä Kemin kaupungin ja Kemin Energian ja Veden kanssa.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0