1 min luettu

Kemiralle rakennetaan uusi tutkimuskeskus

17/01/2023, 06:29
Kemiralle rakennetaan uusi tutkimuskeskus
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kemiran, Ahlström Capitalin, Kirkon Eläkerahaston ja Aktia Henkivakuutuksen rakennus- ja innovaatioinvestoinnin rahoitus on varmistunut lopullisesti, kun Pohjoismainen investointipankki NIB on myöntänyt hankkeen kiinteistöyhtiön ensimmäiselle vaiheelle noin 40 miljoonan euron rahoituksen.

”On hienoa, että suunnitteluprosessi on nyt saatu päätökseen ja Kemiran uuden tutkimuskeskuksen laboratorio- ja toimistotilojen rakentaminen voidaan aloittaa vuoden 2023 alussa. Yli 50 vuotta Finnoossa toimineen Kemiran tutkimuskeskuksen toiminta jatkuu samalla alueella, kun muutamme uuteen Erica Green Chemistry Parkiin sen valmistuttua vuonna 2025″, sanoo Kemiran kiinteistöistä vastaava johtaja Jari Tolvanen.

Kestäviä kemikaaliratkaisuja valmistava Kemira Oyj vuokraa noin 70 % vaiheen I kokonaisalasta pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Kemiran tiloissa on noin 7 000 m2 laboratorio- ja tutkimustiloja sekä 2 200 m2 toimistotiloja.

“Odotamme Kemiran tutkimustoiminnan siirtämisen uuteen Green Chemistry Parkiin lisäävän tutkimus- ja innovaatiokapasiteettia sekä suomalaisen kemianalan ja tiedemaailman välistä yhteistyötä”, sanoo NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvek.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0