Uutiset
1 min luettu

Keravan kaupunki irtautuu asuntomessuhankkeesta

9/12/2022, 13:35
Keravan kaupunki irtautuu asuntomessuhankkeesta
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Keravan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut tekivät vuonna 2019 puitesopimuksen vuoden 2024 Asuntomessujen järjestämisestä Keravan Kivisillan alueella. Viime viikkoina osapuolet ovat tiivistäneet neuvotteluja messuhankkeen toteutusta tarkentavista sopimuksista, mutta niistä ei ole päästy sopuun.

”Olemme pyrkineet saavuttamaan neuvotteluissa niin rakentajia, kaupunkia kuin Suomen Asuntomessuja tukevat tavoitteet, mutta näkemykset sopimusten aikatauluista ja sisällöistä eivät kohdanneet. Muuttuneessa maailmantilanteessa asuntomessuhankkeen jatkaminen ei ollut enää osapuolten etujen mukaista”, Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä sanoo.

Keravan kaupunki on tehnyt töitä Kivisillan alueella jo vuosia. Alueen asemakaava valmistui runsas vuosi sitten ja kunnallistekniikkaa rakennetaan alueelle parhaillaan.

”Kivisillan alueen kehittämisessä tehty työ ei mene hukkaan, vaikka hanke ei toteudukaan. Ryhdymme nyt suunnittelemaan omaa asumisen tapahtumaa, jossa aiomme viedä kestävän rakentamisen ja asumisen ideaa rohkeasti eteenpäin. Uudessa tilanteessa olemme edelleen kiinnostuneita neuvottelemaan kumppanuudesta Suomen Asuntomessujen kanssa”, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sanoo.

Talojen rakentaminen alueella voi alkaa keväällä 2023.
Keravan kaupunginvaltuusto käsittelee hanketta koskevia asioita seuraavassa kokouksessaan 12.12.2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0