Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

Keski-Pasilan koulu ja päiväkodin hankesuunitelmat hyväksytty

14/06/2022, 06:04
Keski-Pasilan koulu ja päiväkodin hankesuunitelmat hyväksytty
Aurinkokello. Kuva: Mer Arkkitehdit ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 6. kesäkuuta esittää kaupunginvaltuustolle Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä

Helsingin kaupunki järjesti kutsukilpailun Keski-Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen suunnittelusta. Kilpailulla oli tarkoitus löytää hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelija. Koulu ja päiväkoti sijoittuvat Keski-Pasilaan, puretun alaratapihan alueelle kaavoitetulle uudelle asuinalueelle. Uudisrakennus suunnitellaan 1000 oppilaan peruskoululle ja 200 lapsen päiväkodille. Helsingin kaupunki järjesti kutsukilpailun Keski-Pasilan peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen suunnittelusta. Kilpailulla oli tarkoitus löytää hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelija. Mer Arkkitehdit ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Tallin ehdotus Aurinkokello valittiin voittajaksi.

Kilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti paras kokonaisratkaisu, joka on turvallinen, terveellinen, kokonaistaloudellinen ja täyttää kaupungin asettamat pitkäaikaiskestävyys, ympäristö- ja elinkaariominaisuustavoitteet.

Koulu ja päiväkoti sijoittuvat Keski-Pasilaan, puretun alaratapihan alueelle kaavoitetulle uudelle asuinalueelle.

Uuden koulun työt käynnistyy tänä syksynä .Keski-Pasilan uusi peruskoulu on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2024.

 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0