Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

Keski-Suomessa tehtiin 46 miljoonan euron sairaalakiinteistökaupat

11/10/2021, 14:54
Keski-Suomessa tehtiin 46 miljoonan euron sairaalakiinteistökaupat
Jyväskylään vanhan keskussairaalan alueelle aiotaan rakentaa uusi kaupunginosa asuintaloineen. Kuva: Dyla Gillis
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen tasaosuuksin omistamat yhteisyritykset ovat ostaneet Keski-Suomen Sairaanhoitopiiriltä Keski-Suomen keskussairaalan vanha Kukkula-alueen rakennuksineen ja Ääneskoskella sijaitsevan Sisä-Suomen sairaala-alueen. Samalla ostajayritys on solminut Sairaanhoitopiirin kanssa vuokrasopimuksen, joka koskee rajattua osaa Kukkulan toimitiloista.

Kaupan myötä Jyväskylässä aloitetaan Kukkula-alueen kehitys uudeksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Keskustan tuntumassa sijaitseva Kukkula on Sairaala Novan myötä jo nyt yli 3000 hengen työpaikkakeskittymä. Kukkula-alueen kehittämisen myös on tarkoitus muodostaa kokonaan uusi kaupunginosa, ja alueelle arvioidaan 2020- ja 2030-luvuilla syntyvän merkittävästi lisää työpaikkoja sekä asuinalue lähes 3000 ihmiselle.

– Arvioin, että toteutuessaan pelkästään alueen suunnittelu ja rakentaminen voivat luoda yhteensä noin 4.000 henkilötyövuotta seuraavan 10 – 15 vuoden aikana, Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo tiedotteessa.

– Sairaanhoitopiirille kiinteistökauppa on monin tavoin tavoiteltu, hyvin ajoittuva ja myönteinen ratkaisu. Käytöstämme vapautuneet tilat eivät jää rasittamaan sairaanhoitopiirin, Keski-Suomen kuntien ja tulevan hyvinvointialueen taloutta ja toimintaa. Kehittyvä liiketoiminta- ja asuinalue lisää olennaisesti vetovoimaamme henkilöstön rekrytoinnissa tulevaisuudessa, kun tarjolla on asuntoja ja palveluja aivan työpaikan vieressä, sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen sanoo.

#Äänekoski #jyväskylä #keski-suomen sairaanhoitopiiri #kukkula #talous
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0