Rakentaminen Asunnot
1 min luettu

Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista

9/03/2023, 05:21
Keskustan Honkonen tyrmää EU-parlamentin haaveet kotien pakkoremonteista
- Suomalaiset rakentavat ja remontoivat kotejaan energiatehokkaiksi omaan tahtiinsa, sekä säästö- että ympäristösyistä. Kotien remonttipäätöksiin ei unionin viisastelijoita tarvita mestaroimaan, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen näkee. Kuva: Suomen Keskusta/Katri Hyväkkä.
Jari Kostiainen Jari Kostiainen
Like 0

Kiinteistöliitto varoitti tiistaina, että mikäli EU:ssa syntynyt ehdotus kotien pakollisista energiaremonteista aikanaan etenisi päätökseksi, olisi lasku suomalaisille kodeille tuntuva. Keskusta ei tällaista hyväksy, Honkonen sanoo.

– Suomessa koteja pitää remontoida, kun omistajat niin päättävät, ei Brysselin pillin soidessa, Honkonen sanoo.

Honkonen muistuttaa, että tavallisten ihmisten elinkustannukset ovat sodan seurauksena nousseet jyrkästi. Kansalaisten arkitodellisuutta ei kuitenkaan EU-parlamentin pitkillä käytävillä ymmärretä. Tuloksena on kuolleena syntyneitä ehdotuksia, jotka eivät johda muuhun kuin EU:n arvovallan murenemiseen jäsenmaissa.

– Mikäli EU-parlamentti päästää tällaisen esityksen eteenpäin, tulee ehdotus joko kaatumaan tai perusteellisesti muuttumaan tulevissa neuvotteluissa, Honkonen varoittaa.

– Energiatehokkuuden tavoittelu on tärkeä asia, ja suomalaiset kodinomistajat tekevät sen eteen paljon työtä. Energian hinnat ovat maailmalla sitä luokkaa, että energiansäästö kiinnostaa jokaista meillä Suomessakin ilman direktiivejä ja asetuksia.

EU-parlamentin tulevan äänestyksen jälkeen asian käsittely jatkuu parlamentin, jäsenmaiden edustajista koostuvan neuvoston ja komission kolmikantaneuvotteluissa. Keskustan linja on, että jäsenmaiden ja kansalaisten pitää saada itse joustavasti päättää energiatehokkuutta parantavista toimistaan.

#asuminen #energiatehokkuus #politiikka #rakentaminen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0