Tiet
1 min luettu

Kiistelty Sörnäistentunnelin hankesuunnitelma etenee nyt valtuustoon

18/11/2021, 13:49
Kiistelty Sörnäistentunnelin hankesuunnitelma etenee nyt valtuustoon
Kuvituskuva: Florian Pircher
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Sörnäistentunnelin hankesuunnitelma etenee Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Mikäli valtuusto hyväksyy suunnitelman, hankkeen ensimmäisessä vaiheessa tullaan rakentamaan  Sörnäistentunnelin pohjoinen betonitunneliosuus. Lisäksi rakennetaan siihen liittyvien ajoramppien maanalaiset rakenteet Kalasatamasta Pasilaan raitiotien ja Hermannin rantatien peruskorjauksen yhteydessä vuosina 2022-2024. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa elokuun 2021 kustannustasossa.

Toisessa vaiheessa rakennettavan Sörnäistentunnelin loppuosan suunnittelua ja toteutuksen valmistelua jatketaan ja osuutta koskeva kustannusarvio tuodaan erikseen päätettäväksi.

Sörnäistentunneli on 1,6 kilometriä pitkä autoliikenteen tunneli, jossa on yksi kaista kumpaankin suuntaan. Tunneli yhdistää Hermannin rantatien ja Sörnäisten rantatien. Toteutuessaan Sörnäistentunneli parantaa Kalasataman alueen jalankulkuympäristön viihtyisyyttä sekä tekee tilaa lisääntyville joukkoliikenneyhteyksille. Sörnäistentunnelin hankesuunnitelman kokonaiskustannusarvio on noin 180 miljoonaa euroa ja vuotuiset käyttökustannukset noin kaksi miljoonaa euroa.

#sörnäistentunneli
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0