Infrastruktuuri
2 minuutteja luettu

Kohonneet polttoainekustannukset johtavat lisämaksuihin

10/03/2022, 15:14
Kohonneet polttoainekustannukset johtavat lisämaksuihin
Viking ja Tallink
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Viking Line ottaa käyttöön 10.3.2022 alkaen polttoainelisämaksun kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä, jotka varataan ajalle 10.3-31.8.2022. Polttoainelisä veloitetaan 10.3.2022 alkaen tehdyistä varauksista. Ilman polttoainelisämaksua maksetut liput ovat voimassa vanhaan hintaan.

Kohonneiden polttoainekustannusten johdosta, Viking Line alkaa periä lisämaksua matkustajiltaan. Polttoainelisämaksua aletaan veloittaa 10. maaliskuuta alkaen tehdyistä varauksista. Ilman polttoainelisää varattujen ja maksettujen matkojen hintaan ei lisätä polttoainelisää, edellyttäen ettei varaukseen tehdä muutoksia. Jos varattu matka maksetaan vasta sataman lähtöselvityksessä, hintaan lisätään polttoainemaksu.

-Polttoaineen hinta on noussut merkittävästi sen jälkeen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Moni toimiala kärsii kovasti, samoin merenkulku. Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä ja koska yhtiön talous on pitkän pandemiakurimuksen johdosta rasittunut, lisäkustannuksia emme enää pysty kaikkien muiden lisäkulujen ohella kantamaan, sanoo Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander tiedotteessa.

Ukrainan avustuslähetykset, pakolaiset ja heidän saattajansa ovat vapautettu lisämaksusta.

Helsinki-Tallinna ilman lisämaksua
Tallink-konserni ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun polttoaineen merkittävän hinnannousun vuoksi ensi maanantaista 14.3.2022 alkaen. Lisämaksu otetaan käyttöön yhtiön Helsinki-Tukholma-, Turku-Tukholma- ja Tallinna-Tukholma-reiteillä. Polttoainelisämaksu koskee sekä reittimatkoja että risteilyjä näillä reiteillä 14.3.-31.8.2022.

Polttoainelisämaksua ei oteta ainakaan toistaiseksi käyttöön Helsinki-Tallinna-reitillä, eikä sitä peritä 0-5-vuotiailta lapsilta. Lisämaksu ei myöskään koske ennen 14.3.2022 tehtyjä matkavarauksia, joihin ei tehdä enää muutoksia 14.3. jälkeen. Myös ennen 14.3. tehdyistä kokonaan tai osittain maksamattomista varauksista peritään polttoainelisämaksu lähtöselvityksen yhteydessä 14.3. jälkeen.

”Polttoainehinnat ovat nousseet merkittävästi hyvin lyhyessä ajassa, mistä johtuen joudumme valitettavasti ottamaan käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun, jotta voimme jatkaa liiketoimintaamme ja välttää suure tappiot. Lisämaksu on kuitenkin pidetty niin pienenä kuin mahdollista, sillä haluamme huomioida myös matkustajamme, jotka tällä hetkellä kohtaavat hinnankorotuksia myös monilla muilla elämänalueilla. Tilanteen jälleen muuttuessa teemme uusia päätöksiä tilanteen mukaan”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene konsernin tiedotteessa.

#tallink-konser #vikining line
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0