Rakentaminen
1 min luettu

Koiria koulutetaan löytämään räjähteitä

22/02/2022, 13:37
Koiria koulutetaan löytämään räjähteitä
Valokuvaaja: Tanja Karpela
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Swerock , Pohjoismaiden suurin kiviaines- ja valmisbetonitoimittaja, jolla on yli 100 kiviainesottamoa ympäri Suomen. Työmailla käytetään räjähteitä kallioperän hajottamiseen. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta räjäytyksen jälkeen kallioon saattaa jäädä räjähdysaineita. Tähän asti turvallisuuden varmistaminen on tapahtunut ihmisten näköhavaintojen perusteella. Havainnointiin on viime aikoina käytetty apuna myös drooneja. Nyt käytetään myös koiria apuna.

International K9 Institute kouluttaa nyt Swerockin Salon kiviainesottamolla neljä koiraa tunnistamaan vaaralliset räjähdysaineet. Koulutus kestää muutaman kuukauden, minkä jälkeen koirat ovat valmiita työmaiden tarkistukseen.

”Meille Swerockilla työturvallisuus on kaikkein tärkein asia. Vaikka meille ei onnettomuuksia ole onneksi sattunutkaan, olen pitkään etsinyt ratkaisua kiviainestyömaiden turvallisuuden varmistamiseen. Nyt ratkaisu on vihdoin löytynyt ja haastankin muutkin alan toimijat käyttämään erikoisetsintäkoiria työmaillaan”, sanoo Ismo Kivimäki, Swerockin aluejohtaja.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0