Rakentaminen
1 min luettu

Kokkola suunnittelee mittavia uusimistoimia Urheilupuistolleen

29/09/2021, 14:07
Kokkola suunnittelee mittavia uusimistoimia Urheilupuistolleen
Kokkolan uuteen urheilupuistoon tulisi kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa ja nykyaikaiseksi kunnostettu jäähalli. Kuvituskuva
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kokkolan Kaupunginhallitus on hyväksynyt Kokkolan Urheilupuiston konseptin, joka määrittelee ne linjaukset, joiden mukaan Urheilupuiston suunnittelua aletaan viemään eteenpäin. Seuraava merkittävä virstanpylväs prosessissa on valtuuston rahoituspäätös, joka voidaan aikaisintaan tehdä keväällä 2022, kun hankkeelle kaavailtu allianssi ja muut suunnitelmat ovat valmiita.

– Urheilupuiston konseptin hyväksyminen on merkittävä virstanpylväs Urheilupuiston kehityksen kannalta. Meillä on nyt valtuudet aloittaa allianssin kokoaminen ja urheilupuiston suunnittelutyö. Tähtään siihen, että voimme tuoda urheilupuistoallianssin sitovat tarjoukset ja aikataulut Kokkolan Valtuuston käsiteltäväksi ennen ensi kesää, Kokkolan Urheilupuiston toimitusjohtaja Timo Sivula sanoo.

Urheilupuiston suunnittelemisessa on kyse sekä rakennus- että saneeraushankkeesta. Suunnitteilla on muun muassa kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sisäjuoksuratoineen ja nykyaikaiseksi kunnostettu jäähalli, saneerattu urheilutalon suojeltu osa, jossa koripallokenttä ja kunnostettu voimanostosali ja optiona on myös kokonaan katetun stadionin rakentaminen toisessa vaiheessa Lisäksi Kokkola suunnittelee uuden suuren sisäareenan rakentamista, johon tulisi esimerkiksi messutilat ja liikuntatoimen ja fysioterapeuttien tilat. Sisäareenan kylkeen tulisi 2000 katetun istumapaikan jalkapallostadion. Konseptin mukaan koko uuden urheilupuiston budjetti on noin 50 miljoonaa euroa.

Konseptin mukaan Urheilupuiston tavoitetilana on allianssimallilla toteutettu rakennus- ja saneeraushanke. Urheilupuiston allianssin ja suunnitelmien odotetaan valmistuvan ensi kesään mennessä ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 aikana. Hankkeen valmistumista tavoitellaan vuodelle 2025.

#kokkola #urheilupuisto
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0