Arkkitehtuuri
2 minuutteja luettu

Kokkolan urheilupuiston kehitysvaiheen allianssisopimus on allekirjoitettu

29/03/2022, 12:12
Kokkolan urheilupuiston kehitysvaiheen allianssisopimus on allekirjoitettu
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

YIT, osana allianssia on allekirjoittanut sopimuksen Kokkolan urheilupuiston kehitysvaiheesta allianssimallilla. Allianssissa rakennustöistä vastaa YIT, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaavat UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, rakennesuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja taloteknisestä suunnittelusta Granlund Pohjanmaa Oy. Allianssin tilaajana toimii Kokkolan Urheilupuisto Oy.

Hankeen aloittavan kehitysvaiheen arvioidaan kestävän vuoden 2022 loppuun, jonka aikana suunnitellaan allianssikokonaisuuden sisältö ja toteutus sekä määritetään tavoitekustannus ja toteutussuunnitelma aikatauluineen. Kehitysvaiheen jälkeen tehdään päätös noin kolme vuotta kestävään toteutusvaiheeseen siirtymisestä. Urakan arvioitu kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa, josta kehitysvaiheen osuus on noin 2 miljoonaa euroa.

”Jatkamme nyt innokkaasti kilpailuvaiheessa aloitettua tiimityötä allianssin osapuolten kesken kohti tarkempaa suunnittelua ja toteutusta”, kertoo allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen YIT:stä.

”Kokkolan urheilupuistokokonaisuus on hyvää jatkumoa jo aikaisemmin Pohjanmaalle toteutettuihin merkittäviin stadion- ja jäähallikohteisiin”, toteaa Ramboll Finland Oy:n yksikönpäällikkö Reima Paananen.

”Energiankierrätys ja energiatehokkuus ovat toimintamme kulmakiviä. Olemme ilahtuneita, että Kokkolan urheilupuiston hankkeessa tämä tärkeä aihe on hienosti oivallettu ja nostettu tavoitteiden keskiöön”, kommentoi talotekniikan pääsuunnittelija Kari Rintamäki Granlundilta.

”Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten laajan asiantuntijuuden omaava joukko saatiin allianssiin mukaan. Yhteistyö näiden toimijoiden kanssa takaa hankkeen etenemisen suunnitellusti”, kiittää Kokkolan Urheilupuiston toimitusjohtaja Timo Sivula.

Kokkolan Urheilupuisto koostuu sisäurheilulajien ja tapahtumien käyttöön tulevasta monitoimihallista, kahdesta uudesta harjoitusjääkaukalosta sisäjuoksuratoineen, sekä olemassa olevan jäähallin ja urheilutalon saneerauksesta. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi UEFA kategoria 2 jalkapallostadion, joka toteutetaan monitoimihallin yhteyteen.

Valmistuttuaan aivan Kokkolan keskustan tuntumaan valmistuva uusi Kokkolan urheilupuisto laajentaa ja mahdollistaa koko alueelle upeat puitteet urheiluun, etenkin sisäurheilulajien osalta. Myös suuret tapahtumat, messut, konferenssit ja konsertit tulevat saamaan uudet ja modernit tilat.

Suunnitteilla olevat energiankierrätysjärjestelmät tulevat vaikuttamaan merkittävästi hankkeen energian käyttökustannuksiin sen elinkaarikaaren aikana ja muun muassa jäähallin lauhdelämpöä tullaan hyödyntämään monitoimihallissa. Hankkeen laajuus on noin 30 000 kerrosneliömetriä, sisältö tarkentuu kehitysvaiheen aikana.

#yit suomi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0