Infrastruktuuri Satamat
1 min luettu

Konecranes palkittiin parhaana suuryrityksenä monimuotoisuuden edistämisessä

18/05/2022, 13:31
Konecranes palkittiin parhaana suuryrityksenä monimuotoisuuden edistämisessä
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Perusteluissaan Pörssisäätiö kehui Konecranesin koko henkilöstöä koskevia monimuotoisuuskoulutuksia, yhtiön asetettuja tavoitteita, toimenpiteitä ja prosesseja. Konecranes on kiinnittänyt erityistä huomiota keskeisiin aiheisiin, kuten osallistavaan rekrytointiin ja vastuunkantoon.

“Monimuotoisuus ja osallistaminen ovat keskeisiä Konecranesin kulttuurille ja suorituskyvylle. Olemme kiitollisia palkinnosta ja haluan kiittää työntekijöitämme, jotka ovat mahdollistaneet edistyksemme”, Konecranesin väliaikainen toimitusjohtaja Teo Ottola sanoo.

Monimuotoisuus ja osallistaminen ovat Konecranesille ensisijaisen tärkeitä ja tavoitteena on kehittää sekä yhtiötä että toimialaa. Vuonna 2019 Konecranes perusti moninaisuuden ja osallistamisen johtajan tehtävän ja aloitti monivuotisen tiekartan rakentamisen. Monimuotoisuuden edistäminen tuo monia hyötyjä: se vauhdittaa innovaatiotyötä ja suorituskykyä sekä antaa yhdenvertaiset mahdollisuudet työntekijöille. Konecranes pääsee lähemmäksi asiakaitaan edustamalla itse niitä yhteiskuntia, joissa se toimii.

Konecranes seuraa monimuotoisuustyönsä etenemistä avainmittareilla, kuten sukupuolijakaumalla ja kansallisuuksien sekä alueiden edustuksella. Monimuotoisuuteen ja osallisuuteen liittyvät koulutukset ovat pakollisia kaikille yhtiön työntekijöille.

“Olen ylpeä edistyksestämme. Osallisuus on olennainen osa kulttuuriamme ja olemme saavuttaneet parannuksia sukupuolten edustuksessa. Moninaisuutta edistetään läpi koko yhtiön. Sekä meillä että koko alalla on vielä paljon saavutettavaa, ja haluamme olla sen työn edelläkävijöitä”, Konecranesin moninaisuuden ja osallistamisen johtaja Mara Zavagno sanoo.

#konecranes
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0