Uutiset
1 min luettu

Kreate Groupin tytäryhtiö ostaa ruotsalaisen BBEAB:n – yritysosto tukee strategian mukaista laajentumista

5/09/2022, 14:52
Kreate Groupin tytäryhtiö ostaa ruotsalaisen BBEAB:n – yritysosto tukee strategian mukaista laajentumista
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kreate Group Oyj:n ruotsalainen tytäryhtiö Kreate Infra Sverige AB ostaa ruotsalaisen maanalaiseen infrarakentamiseen erikoistuneen Bror Bergentreprenad AB:n, BBEAB, koko osakekannan tytäryhtiöineen. Hinta on 70 miljoonaa kruunua.

– Strategiamme mukainen toiminnan laajentaminen Ruotsiin vahvistaa Kreate-konsernia ja täydentää nykyistä tarjontaamme Pohjoismaissa. Suomea kaksi kertaa suurempi Ruotsin inframarkkina tarjoaa meille erinomaisen pohjan tulevaisuuden kasvulle. Nyt toteutunut yrityskauppa vahvistaa Ruotsin tukijalkaamme ja tarjoaa meille mahdollisuuksia kannattavan liiketoiminnan luomiseen, sanoo Kreate Groupin toimitusjohtaja Timo Vikström.

BBEAB on erikoistunut monipuoliseen ja erikoisosaamista vaativaan maanalaiseen infrarakentamiseen Ruotsin markkinoilla. BBEAB:n arvioitu ulkoinen liikevaihto tytäryhtiöineen 31.8.2022 päättyvältä tilikaudelta on noin 12 miljoonaa euroa ja käyttökate yli 10 prosenttia liikevaihdosta. BBEAB työllistää tytäryhtiöineen kaupantekohetkellä noin 50 henkilöä. Yhtiön liikevaihto on kasvanut kahden vuoden takaisesta tilikaudesta yli 20 prosentin vuosivauhtia ja se on säilyttänyt hyvän kannattavuustason yli COVID-pandemian ajan.

– Osana vaativaan infrarakentamiseen ja vahvaan osaamispohjaan keskittyvää yritystä saamme mahdollisuuden syventää tietotaitoamme ja tarjota asiakkaillemme entistä erikoistuneempia palveluja. Lisäksi yhdistyminen Kreaten kanssa tarjoaa ammattilaisillemme mielenkiintoisia ura- ja kehittymismahdollisuuksia, sanoo BBEAB:n toimitusjohtaja Veli Taatila, joka jatkaa Kreate Infra Sverige AB:n palveluksessa kalliorakentamisen liiketoimintajohtajana.

BBEAB:n koko osakekannan kauppahinta on 70 miljoonaa Ruotsin kruunua sekä myyjälle siirtyvä 25 prosentin osuus Kreate Infra Sverige AB:n osakekannasta. Kauppahinta maksettiin kaupan täytäntöönpanossa.

Kaupalla ei ole vaikutusta vuodelle 2022 annettuun tulosohjeistukseen.

#bror bergentreprenad ab #kreate group #ruotsi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0