Rautatiet
1 min luettu

Kruunusillat-hanke toteutusvaiheeseen

29/10/2021, 11:58
Kruunusillat-hanke toteutusvaiheeseen
Havainnekuvassa Kruunuvuorensilta Mustikkamaalta katsottuna. Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kahden eri urakkamuodon yhdistelmänä toteutettava Kruunusillat-raitiotiehanke nytkähtää eteenpäin marraskuun 1. päivänä. Silloin hankkeen allianssiurakka siirtyy suunnitteluvaiheesta toteutusvaiheeseen. Mukana allianssissa Helsingin kaupungin kanssa ovat YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy.

Toinen hankkeessa käytettävä urakkamuoto on kokonaisurakka, jossa mukana ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy. Siinä toteutetaan Kalasataman eteläkärjen eli Nihdin ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus. Yhteyden muu rakentaminen, mukaan lukien Nihdin ja Hakaniemen välinen Merihaansilta, tehdään nyt toteutusvaiheeseen siirtyvällä allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen.

#allianssi #helsinki #kruunusillat #raitiotie #silta #toteutusvaihe
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0