Infrastruktuuri
1 min luettu

Kruunusiltojen raitiotien rakentaminen alkaa tänä syksynä - valtuusto hyväksyi hinnan korotuksen

26/08/2021, 07:57
Kruunusiltojen raitiotien rakentaminen alkaa tänä syksynä - valtuusto hyväksyi hinnan korotuksen
Havainnekuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt vaiheistaa Kruunusillat-hankkeen. Projektin tarkoitus on rakentaa raitiotie Helsingin päärautatieasemalta Laajasalon Yliskylään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan raitiotie ja sitä varten tarvittavat kolme siltaa Hakaniemen ja Laajasalon välille. Toisessa vaiheessa rakennetaan yhteys Hakaniemestä Helsingin päärautatieasemalle. Kokonaisuudessaan uudella raitiotiellä tulee olemaan mittaa noin 9 kilometriä.

Valtuusto on hyväksynyt nyt myös raitiotien hinnan korotuksen. Ensimmäisen vaiheen kokonaiskustannusarvio on 326 miljoonaa euroa. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vielä tänä syksynä ja saada valmiiksi vuonna 2026. Matkustajaliikenne pyritään aloittamaan 2027.

Hankkeessa rakennetaan kolme uutta siltaa: Merihaansilta, Finkensilta sekä Kruunuvuorensilta, joka tulee valmistuessaan olemaan Suomen pisin 1,2 kilometrin pituudella. Raitiotien oheen toteutetaan jalankulkuyhteydet ja pyöräliikenteen baanayhteys.

Ensimmäisen vaiheen rakentaa niin kutsuttu Kruunusillat-allianssi, johon kuuluvat Helsingin kaupungin ja liikenneliikelaitos HKL:n lisäksi NRC Group Finland Oy ja YIT Suomi Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oyj ja Sweco Infra & Rail Oy.

Toisen vaiheen eli Hakaniemen ja Helsingin päärautatieaseman välisen raitiotieosuuden suunnittelu ja toteutuksen valmistelu jatkuu. Toisen vaiheen rakentaja ja kustannukset päätetään myöhemmin.

#hakaniemi #helsingin pörssi #helsinki #hkl #kruunusillat #nrc group finland #raitiotie #ramboll finland oy #silta #sitowise oyj #sweco infra & rail oy #yit
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0