Rakentaminen Arkkitehtuuri
1 min luettu

KSBR rakentaa Sato Oy:lle ja Avain Asunnoille pysäköintitalon Vantaalle

4/01/2022, 09:50
KSBR rakentaa Sato Oy:lle ja Avain Asunnoille pysäköintitalon Vantaalle
Havainnekuva Lincolninaukion pysakointitalosta. Lähde: Arkkitehtitoimisto HML Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Vantaan Lincolninaukiolle aletaan tänä keväänä rakentaa persoonallista pysäköintitaloa. Ulkonäössä tulee rakennuksen toteuttavan Keski-Suomen Betonirakenne KSBR:n mukaan olemaan asuintalon piirteitä ja lisäksi arkkitehtuuri on inspiroitunut Vantaan Keimolan moottoriradasta.

– On tärkeää, että rakennus istuu hyvin asuinrakennusten lomaan. Ikkunoiden mittasuhteet ja rytmi noudattelevat naapuritalojen aukotusta. Julkisivun jäsentely eri värein elävöittää pihapiiriä ja tarjoaa jalankulkijoille katseltavaa, sanoo arkkitehti Jukka Lahtinen oululaisesta Arkkitehtitoimisto HML Oy:stä.

– Rakennusta kiertää kilparatamainen punainen kivetys, jota reunustavat punainen pergola ja pilaritervalepät. Ratateema näkyy myös rakennuksen katolla, jossa sijaitsee 60 autopaikkaa. Siellä on maalauksia ja pergoloita, joiden mutkat ja kaaret viittaavat kilparataan. Pergoloihin ripustetaan hyönteishotelleja, ja katolle tulee maksaruohoa, Lahtinen sanoo.

Rakennuksen pihalle tulee penkkejä, joiden jalustat tehdään ylijäämäbetonista ja istuintasot puusta. Jalustat muodostuvat niin sanotuista betonilegoista, jotka on helppo latoa päällekkäin.

KSBR rakentaa kolmikerroksisen pysäköintitalon KVR-urakkana Sato Oy:lle ja Avain Asunnoille. Pysäköintitaloon valmistuu 266 autopaikkaa, ja se palvelee valmistuessaan usean taloyhtiön asukkaita.

#keski-suomen betonirakenne oy #ksbr #lincolninaukio #pysäköintitalo #vantaa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0