Metsäteollisuus
2 minuutteja luettu

Kuitu korvaa kertakäyttösiä muovikansia

23/02/2022, 09:32
Kuitu korvaa kertakäyttösiä muovikansia
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Stora Enso ja Euroopan johtava take-away -salaattibaariyritys Picadeli tuovat markkinoille uusiutuvista raaka-ainesta valmistettuja kuitukansia korvaamaan kertakäyttöisiä muovikansia salaattipakkauksissa. Kannet on valmistettu Stora Enson PureFiber™ muotoonpuristetusta kuidusta ja ne ovat muovittomia, kierrätettävä ja biohajoavia. Innovaatio auttaa Picadelia vähentämään vuosittain noin 120 tonnia muovijätettä.

“Strateginen tavoitteemme on kasvattaa liiketoimintaamme vastuullisilla skaalautuvilla ja innovatiivisilla pakkausratkaisuilla. Toteutamme tätä tukemalla vastuullisuuden edelläkävijöitä, kuten Picadeliä, vastaamaan kuluttajien kasvavaan muovittomien ja kiertotaloutta tukevien ratkaisujen kysyntään. Salaattikulhon kansi on hyvä esimerkki päivittäisestä kertakäyttömuovituotteesta, jonka korvaaminen uusiutuvalla vaihtoehdolla voi vaikuttaa merkittävästi ilmastojalanjälkeen”, sanoo Sohrab Kazemahvazi, Stora Enson Formed Fiber -yksikön johtaja tiedotteessa.

Pakkauksien osuus on noin 40 % maailman muoveista, joista suurin osa on valmistettu fossiilisista öljyistä. PureFiber™-kannen hiilijalanjälki on jopa 75 % pienempi verrattuna vaihtoehtoisiin materiaaleihin, kuten muoviin tai sokeriruokoon.  PureFiber™-tuotteet valmistetaan puupohjaisesta muotoonpuristetusta kuidusta uusiutuvalla energialla. Ne eivät sisällä muovia, per- ja polyfluorialkyyliaineita (PFAS) tai muita huonosti maatuvia kemikaaleja. Kannet ovat helppokäyttöisiä ja sulkevat ruuan tiiviisti pakkaukseen. Uudet muotoonpuristetut kuitukannet ovat kuluttajien saatavilla Picadeli-salaattibaareissa maaliskuusta 2022 alkaen.

“Ruuasta ja vastuulisuudesta on keskusteltu paljon viime vuosina, mutta terveellisten ja vähähiilisten valintojen tekeminen ei ole aina helppoa”, sanoo Picadelin konsernijohtaja David von Laskowski. “Teemme jatkuvasti töitä, että maukasta, ekologista ja terveellistä pikaruokaa olisi helpommin saatavilla. Muotoonpuristettu kuitukansi vähentää hiilijalanjälkeämme entisestään ja tukee kestävän kehityksen liiketoimintastrategiaamme.”

PureFiber™ muotoonpuristettua kuitua voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, mukaan lukien kertakäyttöiset elintarvikepakkaukset, kuten muovittomat kupit, kulhot, avattavat pakkaukset, lautaset ja kannet. Muotoonpuristettua kuitua voidaan käyttää muovipakkausten korvaamiseen myös muilla teollisuudenaloilla, kuten maatalous-, elektroniikka- ja kosmetiikkateollisuudessa. Muotoonpuristettu kuitu on Stora Enson kasvuliiketoimintaa, ja konserni ilmoitti äskettäin muotoonpuristetun kuidun tuotantokapasiteetin laajentamisesta Euroopassa. Kuituraaka-aine tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0