Palkinto
2 minuutteja luettu

Kultainen kypärä -palkinto Assemblin Oy:lle

9/10/2022, 21:58
Kultainen kypärä -palkinto Assemblin Oy:lle
Kultainen kypärä myönnettiin Assemblin Oy:lle. Kypärän nouti Jukka Jäppinen Valinnan perusteena oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä. KUVA: Assemblin Oy
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailu on ratkennut. Voittajaksi selvisi Assemblin Oy – toimitusjohtaja Jukka Jäppinen vastaanotti palkinnon Talotekniikka-Treffien yhteydessä 6.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna kilpailuehdotuksissa korostuivat johdon sitoutuminen ja henkilöstön osallistaminen työturvallisuusasioihin.

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailu on LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n ja vakuutusyhtiö Fennian joka toinen vuosi järjestämä kilpailu. Sen tarkoituksena on edistää LVI-alan työympäristöjen turvallisuutta ja antaa tunnustusta työturvallisuuden hyvin hoitaneille yrityksille.

Työturvallisuus osa liiketoimintaa

Assemblinin valinnan perusteluna oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä. Erityisesti tiedonvälityksen ja esihenkilöiden roolia on onnistuneesti kehitetty. Työtapaturmista johtuvien sairauspoissaoloihin ja tapahtumien selvittelyihin kuluvaa aikaa on seurattu ja mikä tärkeintä, sitä saatu vähennettyä.

–Työnjohdon rooli on aivan ratkaiseva työturvallisuuden kehittämisessä ja myös ylläpitämisessä. Juuri se on luonut vankan pohjan Assemblinin työturvallisuuskulttuurille, kertoo asiantuntija Kimmo Nurmela LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TY ry:stä.

Ohjeita ja määräyksiä noudatettava

Keskeistä on myös henkilöstön sitouttaminen työturvallisuuteen. Annettuja ohjeita ja määräyksiä on noudatettava, koska ainoastaan niiden avulla työtapaturmat saadaan vähenemään. Tavoitteiden asettaminen ja julkilausumien jakaminen eivät vielä riitä; tarvitaan ihmisten ohjaamista ja motivointia.
–Olemme asettaneet mitattavat tavoitteet jokaiselle henkilöstöryhmälle ja lisänneet johtoryhmän työturvallisuuskierroksia. Tavoitteita seurataan kuukausittain mm. aulanäytöllä ja kuukausikatsauksissa. Työturvallisuus on tuotu arjen tekemiseen, kertoo toimitusjohtaja Jukka Jäppinen Assemblin Oy:stä.

#assemblin
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0