Teollisuus Kaivos
1 min luettu

Kunniamaininnan työturvallisuuden parantamisesta räjähdekoirien avulla

9/12/2022, 07:53
Kunniamaininnan työturvallisuuden parantamisesta räjähdekoirien avulla
Valokuvaaja: Tanja Karpela
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

”Oli mahtavaa olla mukana edustamassa Swerockia tässä tapahtumassa. Hienossa seurassa kilpailtiin ja taso oli kova. Tämä antaa erinomaista suuntaa kehityksen jatkumolle sekä uusia visioita toteutettavaksi.”, sanoo kehitysinsinööri Jussi Kiviniemi Swerockilta.

Swerock on Suomen suurin avolouhija kaivosten ulkopuolella. Työmailla käytetään räjähteitä kallioperän rikkomiseen. Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta räjäytyksen jälkeen kallioon saattaa jäädä räjähdysaineita. Swerock otti ensimmäisenä Suomessa käyttöön räjähteet tunnistavat koulutetut koirat tavoitteenaan parantaa turvallisuutta kiviainestyömaillaan.

Swerock ja International K9 Institute kouluttivat erikoisetsintäkoiria räjähteiden tunnistamiseen Swerockin kiviainestyömaalla Salossa. Nyt koirat työskentelevät kiviainestyömailla ja kaivoslouhoksissa ympäri Suomen.

”On todella hienoa, että meidän alallamme kilpaillaan vastuullisuudesta. Toivoisin, että olisi laajemminkin ihmisten tiedossa, miten paljon kiviainesalalla on kehitetty esimerkiksi biodiversiteetin ja ympäristön huomioimista ja työturvallisuutta. Muillakin olisi opittavaa näistä meidän parhaista käytännöistä”, kertoo ympäristöpäällikkö Maiju Räsänen Peabilta.

*UEPG, Union Européenne des Producteurs de Granulats

#international k9 institute #peab #swerock
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0