Rakentaminen Konttorit
1 min luettu

Kuopion Verotalon tilat rakennetaan uusiksi uusien vuokralaisten myötä

21/12/2021, 08:47
Kuopion Verotalon tilat rakennetaan uusiksi uusien vuokralaisten myötä
Kuopion entisestä Verotalosta tulee uusi oikeustalo. Kuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko Oy
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Kuopiossa eri oikeushallinnon toimijat kootaan saman katon alle, kun Senaatti-kiinteistöt rakentaa kaupungin entisen Verotalon uusille käyttäjilleen sopivaksi. Oikeustalon tilaratkaisu koostuu istuntosaleista, asiakaspalvelu- ja toimistotiloista, ja uusien tilojen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2023 loppupuolella.

Vuokrasopimukset on allekirjoitettu marraskuussa 2021. Käräjäoikeus muuttaa Tulliportinkadulle oikeus- ja poliisitalosta, jossa on tilanahtautta. Syyttäjälaitoksella on tällä hetkellä tiloja sekä Asemakadulla että Kirkkokadulla. Ulosotto toimii nykyisin Viestikadulla. Hankkeen investointikustannukset ovat yhteensä noin 14,2 miljoonaa euroa.  Tilojen vuokrilla katetaan investointikustannukset ja muut tiloista aiheutuvat kulut.

Rakennushankkeesta vastaavan Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Jarkko Karvosen mukaan uuden oikeustalon rakennushanke on edennyt joutuisasti sen jälkeen, kun tilaratkaisua siirryttiin suunnittelemaan entiseen Verotaloon. Tällä hetkellä aloitellaan tarvittavia purkutöitä ja tehdään toteutussuunnittelua. Hankkeessa on myös panostettu erityisesti hyviin sisäolosuhteisiin. Rakennustyöt on tavoitteena aloittaa jo keväällä 2022 suunnitteluvaiheen rinnalla.

#korjausrakentaminen #kuopio #pohjois-savon käräjäoikeus #senaatti-kiinteistöt #syyttäjälaitos #toimistot #ulosottolaitos #verotalo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0