Rakentaminen Konttorit
2 minuutteja luettu

Kuusamon uusi poliisiasema pian valmis

19/10/2022, 14:13
Kuusamon uusi poliisiasema pian valmis
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Kuusamoon valmistuu vuoden loppuun mennessä uudistetun poliisitalokonseptin mukainen uusi poliisiasema Oulun poliisilaitoksen käyttöön. Tänään 19.10. työmaalla vietettiin kohteen harjannostajaisia. Toiminta uudessa poliisiasemassa on tarkoitus aloittaa helmikuussa 2023.

Uusi poliisiasema on ns. täyden palvelun asema, johon sijoittuu poliisin lupapalvelu, valvonta- ja hälytystoiminta, rikostutkinta sekä poliisivankila. Kesällä 2021 aloitetut rakennustyöt jatkuvat vielä sisätilojen viimeistelytöillä vuoden 2022 loppuun asti.
”Uudisrakennuksen rakentaminen on edennyt aikataulussa ja olemme pysyneet budjetissa. Hienoa, että pääsemme viimein tänään viettämään työmaalla harjannostajaisia, jota on jouduttu siirtämään useamman kerran koronapandemiasta johtuen”, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Juha Keränen.
Tilojen varustaminen, kalustaminen ja muutto alkavat vuoden 2023 alussa ja arvioidun aikataulun mu tiedotteessakaan Oulun poliisilaitos pääsee avaamaan ovensa helmikuussa 2023.

Uusi tieliittymä

”Oulun poliisilaitos on tyytyväinen Kuusamon uuden poliisiaseman valmistumisesta erityisesti Kuusamoon sijoitetun henkilökunnan puolesta”, toteaa Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Urpo Kössö.
Uusi poliisiasema sijoittuu Kuusamon keskustan läheisyyteen Rajavartiolaitoksen alueelle Rajamiehenladulle. Sijoittuminen Rajavartiolaitoksen toimintojen läheisyyteen tuo merkittäviä synergiaetuja mm. koulutus- ja kalustoyhteistyöstä, erikoistilojen yhteiskäytöstä, yhteispartioinnin järjestelyistä ja yhteisistä turvallisuusvaatimuksista alueella.
Alueelle on rakennettu uusi tieliittymä, josta poliisi pääsee lähtemään liikkeelle hälytystehtäviin helposti ja turvallisesti. Alueelta on hyvä yhteys keskustaan ja Rukan matkailukeskukseen.

Poliisitalo on suunniteltu uudistetun poliisitalokonseptin mukaan, ja siinä hyödynnetään pienemmille poliisiasemille suunniteltua modulaarista poliisitalomallia. Sen myötä poliisi saa käyttöönsä toimintaa tukevat, terveelliset ja turvalliset toimitilat. Uudet tilat mahdollistavat myös tilojen muutokset tulevaisuudessa esimerkiksi työntekijöiden määrän muuttuessa nykyisestä noin 40:stä työntekijästä.

Uudisrakennuksen rakennuttajana toimii valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja pääurakoitsija on Europinta Oy. Poliisiaseman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Uki-Arkkitehdit Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 12,2 miljoonaa euroa.

#arkkitehtitoimisto uki-arkkitehdit oy #europinta oy #senaatti-kiinteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0