Kiinteistöt
2 minuutteja luettu

Laadukas vuokrakerrostalo Turun Kirstinpuiston

23/02/2023, 10:46
Laadukas vuokrakerrostalo Turun Kirstinpuiston
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Alueelle viime joulukuussa valmistunut Kirstinpuiston Helmi on Joo Groupin rakennuttama seitsemän- ja kahdeksankerroksisen talon uudiskerrostalokokonaisuus, jonka pääurakoitsijana on NCC Suomi Oy. Kohteen kokonaiskerrosala on 5726 neliötä ja huoneistoala 3781 neliötä. Kohteessa on yhteensä 129 vuokra-asuntoa.

Kirstinpuiston Helmi on osa korttelia, jossa panostetaan viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Iso piha-alue leikkipaikkoineen ja ulkokuntosaleineen tulee olemaan koko korttelin yhteisessä käytössä. Yksittäisissä asunnoissa ei ole omia saunoja, vaan ullakkokerroksessa on yhteinen saunaosasto ja maisematerassi merelle päin olevilla näkymillä.

Lämmitys maalämmöllä

Rakennukset saavat lämpöenergiansa keskimäärin 330 metrin syvyisistä kymmenestä maalämpökaivosta, jotka kattavat noin 70 prosenttia vuosittaisesta lämmöntarpeesta. Kylmimpien pakkashuippujen varalle on täydennyksenä vielä sähkölämmitysmahdollisuus.

Aurinkopaneeleille on tehty varaukset valmiiksi. Pihan autopaikkoihin tulee latauspaikat sähköautoille.
Rakennukset ovat A-energialuokkaa, ja niissä on esimerkiksi energiatehokkaat 0,8 U-arvon ikkunat ja tiivis rakennusvaippa. Keskitetyssä ilmanvaihdossa on lämmön talteenotto ja viilennysmahdollisuus. Viilennyksessä syntyvä hukkalämpö voidaan ladata maalämpökaivoihin, mikä parantaa maalämmön kapasiteettia.

Rakennusaikaisen jätteiden kierrätykseen ja lajitteluun panostettiin myös merkittävästi.

– Kohde toteutettiin keskellä epävarmaa maailmantilannetta, mikä oli urakoitsijan näkökulmasta kaikkein haastavinta tässä hankkeessa. Lisäksi korkeasuhdanne piti toteutuskustannuksia korkeina ja resurssien saatavuus oli ajoittain haastavaa, NCC:n työpäällikkö Jari Nieminen kertoo.

Huomiota myös hulevesiin

Kirstinpuiston alueen suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota hulevesien käsittelyyn. Alue on pilottikohteena mukana kansainvälisessä EU:n rahoittamassa iWater-hankkeessa, jonka puitteissa haetaan uusia ratkaisuja sade- ja tulvavesien hallintaan.

Kirstinpuiston Helmessä tämä näkyy runsaasti hulevesiä sitovina viherrakenteina, kuten suurina puina sekä auto- ja pyöräkatosten viherkattoina.

#ncc #turku
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0