Energia
1 min luettu

Laaja energiansäästöohjelma valtion kiinteistöihin

24/08/2022, 11:05
Laaja energiansäästöohjelma valtion kiinteistöihin
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Senaatti on asiakkaidensa kanssa tehnyt hyvin tuloksin pitkäjännitteistä kehitystyötä valtion kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi, energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi. Tulevalla lämmityskaudella otetaan käyttöön lisäksi ratkaisuja, joista osalla on vaikutusta myös kiinteistöjen sisälämpötiloihin. Toimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

– Valtion toimijana kannamme vastuuta osaltamme siitä, että Suomi selviää tulevasta, haastavasta talvesta. Energiakustannuksilla on suuri vaikutus valtion talouteen ja toimia tarvitaan myös kustannusnousun hillitsemiseksi. Uskomme, että asiakkaamme ovat valmiita osallistumaan omalta osaltaan ja toimenpiteitä pystytään toteuttamaan hyvässä yhteistyössä, sanoo Senaatin konsernijohtaja Jari Sarjo.

Senaatti-konsernin vastuulla on yhteensä noin 8700 valtion rakennusta. Rakennusten pinta-ala on noin kuusi miljoonaa neliötä, joista Puolustuskiinteistöjen ylläpitämien puolustushallinnon kiinteistöjen osuus on noin kolme miljoonaa neliötä.

Energiansäästöohjelman tarkempi toimenpidesuunnitelma on parhaillaan valmisteilla ja se valmistuu syyskuun aikana. Kerromme toimenpidesuunnitelman tarkemmasta sisällöstä sen valmistuttua.

#senaatti-kiinteistöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0