Arkkitehtuuri
1 min luettu

Lahden entinen varuskunta-alue kehittyy asuinalueeksi

23/11/2022, 10:00
Lahden entinen varuskunta-alue kehittyy asuinalueeksi
Entinen varuskunta-alue kehittyy asuinympäristöksi Kuva: Jari Heinonen
Tea Kemppainen Tea Kemppainen
Like 0

Alueen uusiin asuinrakennuksiin on tulossa yhteensä noin 1300 uutta asuntoa. Asuinkerrostaloja rakentuu alueen eteläosaan sekä Helsingintien varteen.

”Hennalan alue on kehittymässä todella monipuoliseksi uudeksi kaupunginosaksi. Uudet omistajat ovat saaneet korjattua lähes kaikki alueen vanhat kasarmirakennukset uuteen käyttöön ja nyt on vuorossa uusien asuinkerrostalojen rakentaminen. TA-Yhtiöt on erinomainen ostaja ensimmäiselle isolle korttelille. He rakentavat laadukkaita ja monipuolisia asuntoja eri ikäisille ja kokoisille talouksille pitkäaikaiseen omistukseensa,” sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Varuskunta-alue

Hennalan vanha varuskunta-alue tyhjeni, kun puolustusvoimien satavuotinen toiminta siellä päättyi vuoden 2014 lopussa. Senaatti on kehittänyt Hennalaa yhdessä Lahden kaupungin kanssa. Alueen lähes kaikki vanhat rakennukset on myyty ja suurimpaan osaan on jo muuttanut uudet asukkaat ja käyttäjät.

Hennala on vanha varuskunta-alue, joka sijaitsee vain parin kilometrin päässä Lahden keskustasta. Hennala rakennettiin pääosin 1910-luvulla, jolloin Venäjä toimeenpani koko keisarikuntaan ulottuvan sotilasrakennushankkeen. Hennala on tyypillinen punatiilikasarmialue, joka jäsennettiin toiminnallisiin osiin maastoa taitavasti hyväksi käyttäen.

Venäläiset joukot poistuivat Hennalasta 1917. Hennala oli ensin taistelutantereena, sitten vankileirinä ja uudelleen kasarmina vuodesta 1920.

#lahden kaupunki #senaatti-kiinteistöt #ta-yhtiöt
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0