Kiinteistöt Kiinteistökaupat
1 min luettu

LähiTapiola osti Jatkeen uuden logistiikkakohteen Tuusulasta

26/10/2021, 07:30
LähiTapiola osti Jatkeen uuden logistiikkakohteen Tuusulasta
Havainnekuva Logitrin käyttöön rakennettavasta logistiikkarakennuksesta Tuusulassa. Kuva: Jatke-konserni
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Jatke Oy ja LähiTapiola-ryhmän kaksi vakuutusyhtiötä ovat 30. syyskuuta allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla LähiTapiola ostaa Jatkeelta Tuusulan Jusslan yritysalueelle rakennettavan logistiikkakohteen osakekannan. Jatke toimii kohteen KVR-urakoitsijana. LähiTapiola on ollut mukana suunnittelemassa hanketta jo alkuvuodesta 2021.

Logitri Oy:n liiketoiminnan käyttöön rakennettavan, kerrosalaltaan noin 17 000 mlogistiikkarakennuksen toteuttamiselle on lainvoimainen rakennuslupa, ja rakennustyöt käynnistyvät välittömästi. Kohde on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuussa 2022.

Jatke on rakentanut Tuusulan Jusslan yritysalueella vuodesta 2017 alkaen omaperusteisia toimitilahankkeita. Nyt rakennettava logistiikkakohde on jo viides samalle alueelle ja saman käyttäjän tarpeisiin toteutettava kohde.

– Kyseessä on mittava logistiikkakeskus. Hanke on Jatkeelle merkittävä, ja erinomainen jatkumo Jatkeen urakoimien logistiikkakeskusten sarjaan, sanoo Jatke Oy:n Toimitilat-yksikön liiketoimintajohtaja Antti Raunemaa.

Kohteeseen haetaan Gold-tason LEED-sertifikaattia, joka on osoitus siitä, että kohde on suunniteltu ja rakennettu tarkkojen ympäristökriteereiden mukaisesti. Ympäristövaikutuksia pyritään minimoimaan muun muassa sijainnin, energiatehokkuuden, materiaalivalintojen ja sisäilman laadun osalta. Vuonna 2017 alkaneessa hankekokonaisuudessa on alusta asti panostettu kestävään rakentamiseen. Kaikkiin alueelle toteutettuihin logistiikkarakennuksiin on asennettu omat aurinkovoimalaitoksensa, ja myös uuden hallin katolle sijoitetaan teholtaan 250 000 kW:n aurinkovoimalaitos.

#jatke #lähitapiola #logitri #tuusula
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0