Rakentaminen Urheilu & Viihde
1 min luettu

Lahti päättää maanantaina Kisapuiston uudistamishankkeesta

30/09/2021, 14:14
Lahti päättää maanantaina Kisapuiston uudistamishankkeesta
Lahteen suunnitellaan uutta jalkapallostadionia, joka täyttäisi UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset. Kuvituskuva
Marika Pietilä Marika Pietilä
Like 0

Lahdessa suunnitellaan Kisapuiston uudistuksia, jotka mahdollistaisivat muun muassa kansainvälisen tason jalkapallon ja pesäpallon pelaamisen täysikokoisella kentällä, ja tekojääradan, jolle pääsisi talvisin luistelemaan ja pelaamaan.

Kaupunginhallitus käsittelee Kisapuiston uudistamista kahdessa osassa. Pesäpallokentän ja tekojääradan jatkovalmistelu käynnistyy välittömästi, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy hankesuunnitelman maanantain kokouksessaan. Sen sijaan päätös jalkapallostadionin toteutusmallista on tarkoitus tehdä myöhemmin tänä vuonna.

Hankekokonaisuuden arvioidut investointikustannukset ovat kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa. Arvio sisältää pesäpallokentän, tekojääradan, yleistä aluerakentamista ja stadionin uuden pääkatsomo- ja palvelurakennuksen.

Lahden kaupungin Tilakeskus ja FC Lahti ovat keväästä alkaen neuvotelleet ratkaisusta, jossa Kisapuiston jalkapallostadion toteutettaisiin yhteisenä investointina. Hankesuunnittelu stadionin osalta käynnistyy välittömästi, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kokonaissuunnitelman.

Jalkapallostadionin investoitiin ja ylläpitoon liittyvä sopimuskokonaisuus voidaan tuoda päätöksentekoon aikaisintaan loppuvuodesta.

– On erittäin merkittävää ja tervetullutta, että FC Lahti kumppaneineen on valmis itse investoimaan stadioniin. Neuvottelemme parhaillaan myös ylläpidosta ja operoinnista, kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa.

Neuvottelujen tavoitteena on mahdollistaa noin 5000 katsojan jalkapallostadion/tapahtuma-areena, joka täyttäisi UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset. Stadion koostuu toisiinsa integroiduista pää- ja päätykatsomoista sekä aurinkokatsomosta.

#jalkapallostadion #kisapuisto #lahti #pesäpallokenttä #tekojää
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0